Свинина з овочами, запечена у фользі

Поділитись публікацією:

Яке ж великоднє застілля без запеченої свинини? Аби урізноманітнити шинково-ковбасне меню, приготуймо соковиту свинину з овочами.

Ingredients

  • 800 г шийної частини свинини

  • 2 цибулини

  • 2 помідори

  • одна гостра перчинка

  • 1 лимон

  • перець чорний мелений

Рекомендуємо також рецепт приготування свинячої шинки.

Directions

  • М’ясо попередньо замочити в маринаді, щоб воно після запікання залишилося м’яким і соковитим. Для цього помідори і цибулю пошинкувати кружальцями, з лимона відтиснути сік (можна замінити 0,5 склянки сухого білого вина), поперчити і змішати. М’ясо повністю занурити маринад і залишити на 2 години.
  • На фольгу викласти нарізану цибулю, на неї – свинину, і все це вкрити шматочками помідорів. Останній шар – розрізана уздовж гостра перчина.
  • М’ясо з овочами герметично загорнути у фольгу, помістити на деко і поставити у розігріту духовку приблизно на 1 годину.
  • Через годину дістати деко, розгорнути фольгу і поставити м’ясо допікатися ще 10-15 хвилин, щоб зарум’янилась скоринка.
  • Дістати з духовки, дати схолонути. Порізати м’ясо на порційні шматочки, поряд покласти спечені овочі.
Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...