Свинина з овочами, запечена у фользі

Яке ж великоднє застілля без запеченої свинини? Аби урізноманітнити шинково-ковбасне меню, приготуймо соковиту свинину з овочами.

Ingredients

  • 800 г шийної частини свинини

  • 2 цибулини

  • 2 помідори

  • одна гостра перчинка

  • 1 лимон

  • перець чорний мелений

Рекомендуємо також рецепт приготування свинячої шинки.

Directions

  • М’ясо попередньо замочити в маринаді, щоб воно після запікання залишилося м’яким і соковитим. Для цього помідори і цибулю пошинкувати кружальцями, з лимона відтиснути сік (можна замінити 0,5 склянки сухого білого вина), поперчити і змішати. М’ясо повністю занурити маринад і залишити на 2 години.
  • На фольгу викласти нарізану цибулю, на неї – свинину, і все це вкрити шматочками помідорів. Останній шар – розрізана уздовж гостра перчина.
  • М’ясо з овочами герметично загорнути у фольгу, помістити на деко і поставити у розігріту духовку приблизно на 1 годину.
  • Через годину дістати деко, розгорнути фольгу і поставити м’ясо допікатися ще 10-15 хвилин, щоб зарум’янилась скоринка.
  • Дістати з духовки, дати схолонути. Порізати м’ясо на порційні шматочки, поряд покласти спечені овочі.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора