Сира аджика з хріном | Рецепт на зиму

Як приготувати гостру, сиру аджику з хріном та болгарським перцем? До м’яса чи ковбаси, до макаронів чи картоплі, або просто з хлібом, вона смакує з усім. Величезний плюс цього рецепту – соус не треба консервувати, а хрін терти. Перекрутив – і готово! Скуштуйте!

Рецепт сирої аджики:

Часто консервування набридає, особливо під кінець сезону, а чогось смачненького хочеться, в такому випадку цей саме цей спосіб приготування вам однозначно підійде. Адже він не вимагає великих зусиль, все досить просто та швидко, а точніше, вам не доведеться нічого варити, стерилізувати. Ви взагалі можете закрити звичайними пластмасовими кришками.

Такий варіант аджики може зберігатися аж до самої весни, і є дуже корисний, тим що допомагає швидше справдятися з простудою, особливо, болем в горлі, та підвищує імунітет.

Інгредієнти для аджики з хроном

  • 3 кг помідорів

  • 1 кг болгарського перцю червоного товстостінного

  • 300 г коренів хрону

  • 1 скл. очищених зубців часнику

  • 4–5 шт. перцю гострого (на бажання)

  • сіль

  • олія та цукор за бажанням

Радимо також приготувати кетчуп із хроном.

Як приготувати сиру аджику з хроном

  • Помідори вимити і скласти в миску. Почистити часник і перець, а гострий перець залишити з насінням і перегородками, нічого не видаляти. Вимити коріння хрону, почистити.
  • Пропустити через м’ясорубку всі підготовлені овочі. Щоб перемолоти корені хрону, потрібно на м’ясорубку одягнути цупкий поліетиленовий пакет, зав’язати його міцно, щоб не залишалося щілин. Перемелений хрін буде падати в пакет, що вбереже ваші очі і ніс від сильного печіння.
  • Всі овочі помістити в одну велику миску, додати сіль, цукор, олію за смаком, як слід розмішати.
  • Готову суміш розкласти по банках, закрити звичайними поліетиленовими кришками. Вона чудово зберігається в холодильнику кілька місяців.

Скуштуйте також аджику консервовану на зиму.

Вам сподобався рецепт сирої аджики з хроном? Напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора