Суп «Лагман»

Середньоазійська страва, яку одночасно відносять і до перших страв, і до других. А регулювати цей процес можна за допомогою м’ясного бульйону. Коли його багато – це суп, а коли мало – це рагу. Пропонуємо приготувати «Лагман» за нашим рецептом.

Інгредієнти для супу

  • 500 грамів телятини

  • 300 грамів локшини

  • 1,5 літрів м’ясного бульйону

  • 2 помідори

  • 2 болгарські перчини

  • 1 цибулина

  • 3 столові ложки олії

  • 2 зубці часнику

  • пучок петрушки

  • мелений чорний перець

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати суп “Харчо”.

Як приготувати суп «Лагман»

  • М’ясо промити, порізати невеличкими кубиками і підсмажити до золотистого кольору з обох боків. Для цього краще м’ясо смажити невеличкими порціями, а сковорідку обрати глибоку, з високими бортиками.
  • Перець помити, очистити від серединки з насінням і порізати невеличкими кубиками.
  • Помідори помити, ошпарити кип’ятком, зняти шкірку і порізати кубиками.
  • Цибулю почистити, помити і порізати невеличкими шматочками.
  • У сковорідку до м’яса додати порізані помідори, перець і цибулю, все акуратно перемішати, смажити на середньому вогні, постійно помішуючи, приблизно 7 хвилин.
  • М’ясний бульйон підігріти і влити в сковорідку до м’яса з овочами, довести до кипіння, зменшити вогонь і залишити на годину варитись.
  • Локшину відварити до готовності, процідити і залишити в друшляку, щоб стекла зайва волога.
  • Підготувати глибоку тарілку, покласти трішки готової локшини та залити бульйоном з м’ясом і  овочами.
  • Часник і петрушку дрібненько порізати і додати в суп.
  • Подавати суп дуже гарячим.

Рекомендуємо також рецепт французького цибулевого супу.

Приготуйте «Лагман» за нашим рецептом і діліться інформацією в коментарях. Також не забувайте ділитись рецептом з друзями в соціальних мережах

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора