Французький цибулевий суп | 2 рецепти з грінками
Французький цибулевий суп (soupe à l’oignon) — досить популярна та відома страва, хоча раніше вона вважалася їжею бідних. Тому, пропонуємо 2 рецепти цибулевого супу по-французьки з грінками та сиром. Дізнайтеся, як приготувати цибулево-сирний суп в горщиках в духовці.
За легендою, рецепт цибулевого супу винайшов сам король Франції Людовик XV. Якось на полюванні його величність страшенно зголоднів, а усі припаси раптом скінчилися. Йому нічого не залишалося, як засукати рукави і самому приготувати суп із продуктів, знайдених у мисливському будиночку, – цибулі, масла і шампанського.
Французький цибулевий суп (soupe à l’oignon)
Суп за нашим рецептом виходить досить наваристий, ніжний та смачний, не дивлячись на основний інгредієнт. Він сподобається навіть тим, хто не дуже полюбляє смак цибулі. Класичний цибулевий суп готується з яловичого бульйону, але ви можете взяти і свинний, курячий або навіть овочевий. Якщо ви не любите грінок в супі, можете посипати їх сиром, запекти та подати в окремій тарілці.
Пропонуємо переглянути покроковий відео-рецепт цибулевого супу по-французьки з грінками, сиром та портвейном. Тут, ви дізнаєтесь всі поради приготування та отримаєте масу задоволення від перегляду. А також, завдяки відео, ви зможете з легкістю приготувати цю смачну гарячу першу страву з цибулі.
Найголовніше в приготуванні, це правильно карамелізувати цибулю, адже вона є основою для нашої страви. Потрібно повільно тушкувати її на маленькому вогні, постійно помішуючи. Борошно потрібно нам для того, щоб загустити суп, за бажанням, можете його просіяти.
Вино, відіграє не останню роль в приготуванні, воно потрібно для збалансування солодкого смаку цибулі та отримання легкої кислинки. Саме завдяки цьому, ви отримаєте вишукану страву з простих продуктів. Адже аромат та смак портвейну під час тушкування випаровується, залишаючи лише легкий кислуватий присмак.
Рекомендуємо, рецепти супів: Цибулевий, Айнтопф, Гуляш, Солянка
як приготувати французький суп
- Для початку відріжемо скоринки з ліба та приготуємо грінки, для цього підсушуємо на сухій сковороді шматочки хліба.
- Цибулю ріжемо напівкільцями та обсмажуємо на великій кількості олії. Додаємо приблизно 1,5 ч. л. цукру та трішки тим’яну.
- Коли випарується цибулевий сік, вливаємо води, чекаємо поки вода випарується, повторюємо це кілька разів до повної карамелізації цибулі. Вона повинна набути коричневого відтінку.
- До карамелізованої цибулі додаємо борошно та перекладаємо у каструлю, доливаємо м’ясний бульйон, додаємо трішки солі за смаком.
- До супу вливаємо портвейн (ви можете використати будь-який за вашими бажанням).
- Переливаємо наш суп у тарілку, зверху викладаємо наші грінки та посипаємо сиром моцарела.
- Тарілку відправляємо у духовку на 15 хв при температурі 250 градусів. Французький суп готовий, смакуйте разом із нами!
Спробуйте, простий цибулевий соус.
Рецепт цибулевого супу в горщиках
Французький цибульний суп можна приготувати, коли хочеться чогось незвичайного. Суп ароматний і живильний, а грінки і ароматний сир надають особливого смаку цибулевій страві. Тому, обов’язково приготуйте вишуканий французький суп в домашніх умовах, вийде нічим не гірше за ресторанні варіанти.
Для приготування можна використовувати і синю цибулю. До речі, ріпчаста цибуля містить білок, каротин, вітаміни В1, В2, Е, РР та мікроелементи. Подавати рекомендується в гарячому вигляді, бажано на підставки. За бажанням, перед подачею, суп можна заправити сметаною.
Інгредієнти для цибулевого супу в горщиках
50 г вершкового масла
3 цибулини
1 ч. ложка цукру
1 ст. ложка борошна
200 мл білого сухого вина
1 л наваристого яловичого бульйону
1 французький багет
1 зубок часнику
200 г твердого сиру
сіль, перець на смак
Спробуйте також приготувати французький цибулевий пиріг.
Як приготувати французький цибулевий суп
- У каструлі закип’ятити яловичий бульйон.
- Цибулю порізати якомога дрібніше. У пательні розтопити вершкове масло, додати цукор. Викласти цибулю і смажити її на середньому вогні до золотистого кольору.
- До цибулі покласти борошно, добре перемішати, влити вино, довести масу до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, тушкувати під закритою кришкою близько 10 хвилин і вилити все це в каструлю з киплячим бульйоном. Посолити, поперчити на смак.
- Багет порізати на скибочки товщиною 2 см (по одній скибці на кожен горщик). Підсмажити їх у духовці при температурі 170 градусів до коричневої скоринки. Натерти кожну скибочку зубком часнику з усіх боків.
- Суп перелити у горщики, не до країв. У кожен горщик покласти по скибці підсмаженого багета, а на кожну скибку насипати по жменьці тертого сиру.
- Поставити горщики у духовку, розігріту до 220 градусів приблизно на 10 хвилин, щоб сир розплавився і зазолотився.
- Готовий суп дістати з духовки, подавати і їсти разом із грінкою, яка запікалася в горщику.
Рекомендуємо прочитати і приготувати: 9 рецептів страв у горщиках.
Якщо вам сподобався рецепт французького цибулевого супу в горщиках, прокоментуйте його на сайті та поширте в соціальних мережах.