Як приготувати сирний суп | Смачний, домашній рецепт з куркою
Як приготувати класичний сирний суп? Спробуйте смачний, домашній рецепт з куркою. Тут ви знайдете 2 варіанти: класичний суп з плавлених сирків з м’ясом та з болгарським перцем. Таку наваристу першу страву ви можете без проблем приготувати на обід або вечерю.
Суп з плавленим сиром — чудова та досить швидка перша страва з ніжним вершковим смаком. Вона дуже популярна у Франції, є навіть оригінальний рецепт — французький сирний суп або як ще його називають, суп з сиром по-французьки. Але традиційний рецепт такого супу, передбачає використання білого вина. До речі, французи, смакують суп з плавленими сирками не лише гарячим, а й холодним.
Як приготувати сирний суп з куркою
Овочевий суп з куркою, має досить велику поживність, окрім овочів, додається вершкове масло або вершки. М’ясо використовувати не обов’язково. Навіть зварений суп на воді а не на бульйоні, вийде ситний та ароматний. Завдяки низькій калорійності та високій поживності, суп можна вживати і при здоровому та правильному харчуванні.
Якщо ви без проблем та швидко хочете приготувати суп з плавлених сирків, рекомендуємо переглянути покроковий рецепт з відео. Завдяки якому, ви не лише дізнаєтесь тонкощі приготування м’ясного бульйону, а й отримаєте масу позитиву від перегляду. Тому, мерщій переходьте та готуйте разом із нами!
Сир краще заздалегідь покласти у морозилку на кілька хвилин і натерти на тертці, так він швидше розплавиться до однорідної консистенції. Якщо у вас сирок лежав при кімнатній температурі, поріжте його кубиками перед вкладанням у каструлю. Після приготування, залишіть суп з сиром настоятися кілька хвилин, тоді смак страви буде ще смачнішим. Головне, використовуйте якісний сирок, щоб при готуванні, він швидко розплавився і надав ніжного та вершкового смаку. Подавати найкраще зі свіжою зеленню, часниковими грінками або сухариками.
Спробуйте: крем-суп з броколі та печерицями.
Ingredients
Курячі каркаси
Філе курки
Плавлений сир
Картопля
Цибуля
Морква
Спеції: лавровий лист, чорний перець горошком
Вершкове масло
Олія
Сіль
Спробуйте, рецепт сирного супу з фрикадельками в мультиварці.
як приготувати сирний суп
- Для бульйону перекладаємо курячі каркаси та філе у каструлю. Через 5 хвилин після закипання, зливаємо рідину, для того, щоб бульйон був прозорий.
- Тепер наливаємо чисту воду, додаємо 1 маленьку цибулину, трішки моркви та спеції. Після закипання, робимо середній вогонь та варимо близько однієї години.
- Наш бульйон готовий, тепер дістаємо куряче філе решту — проціджуємо.
- Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо назад у бульйон. Одразу додаємо порізану середніми кубиками картоплю.
- Готуємо засмажку. Для цього, нарізаємо цибулю та пасеруємо її на міксі вершкового масла та олії.
- Далі додаємо терту моркву та обсмажуємо приблизно 5-7 хвилин. Кидаємо нашу засмажку в каструлю.
- Плавлений сир нарізаємо кубиками та кидаємо до каструлі, не забуваючи посолити. На маленькому вогні залишаємо до повної готовності. Наш суп готовий, смакуйте разом із нами!
Рекомендуємо, рецепт супу з плавленим сирком і копченою ковбасою.
Синий суп з перцем і куркою
Плавлений сирок абсолютно змінює смак супу, робить його вершковим, неймовірно ніжним. Спробуйте свій звичайний суп зробити сирним і додати до нього кольоровий болгарський перець! Можете використати солодкий перець двох кольорів (жовтий та червоний), а в кінці посипати все свіжою зеленню. Вийде поживний та яскравий суп з плавленого сиру.
За бажанням, можна попередньо запекти болгарський перець і додати за 5 хвилин до закладання плавленого сиру. Для любителів гострого, додайте трішки перцю чилі, вийде пікантний та оригінальний суп.
Інгредієнти для супу
200 г плавленого сиру «Дружба»
250 г курячого філе
350 г болгарського перцю
300 г картоплі
цибулина
морквина
50 г масла
2–3 зубці часнику, зелень.
Спробуйте також приготувати суп з квасолею та сосиками.
Як приготувати сирний суп
- Куряче філе залити холодною водою (2 л), довести до кипіння, зібрати піну, трохи посолити і варити приблизно 20 хв.
- Цибулю і моркву порізати дрібними кубиками, картоплю – середніми, перець – короткою соломкою.
- Відварене куряче філе вийняти з каструлі, нарізати шматками і знову викласти в каструлю з бульоном.
- Цибулю і моркву спасерувати на вершковому маслі. До киплячого бульйону додати картоплю, проварити 10 хв, додати перець, варити ще 5 хв, потім додати моркву і цибулю.
- Поступово вкидати нарізаний кубиками сир, постійно помішуючи ложкою до повного розчинення сиру. Суп за потребою досолити, поперчити, можна додати вичавлений часник. Довести до кипіння і відставити з вогню.
- Гарячий суп розлити в порційні тарілки і посипати січеною зеленню.
Скуштуйте також грибний суп з сиром та шампіньйонами.