Різновиди вареників

Смачна і різноманітна хлібосольна українська кухня. Юшки, галушки, борщі, пампушки, кулешики, сало різноманітних засолів, узвари, вергуни, шуліки… Перераховувати можна довго-предовго, поки слиновиділення не затопить голосові зв’язки.
Спробуйте приготувати вареники із сиром та зеленню
Але одними з королів українського столу були, є і залишаться вареники. Пам’ятаєте, як їх оспівував Микола Васильович Гоголь? Їх готували і красуня Солоха, і старосвітська поміщиця Пульхерія Іванівна … А як у «Ночі перед Різдвом», варенички самі пірнали у сметану, а потім встрибували в рот до чаклуна Пацюка! Казково … Казково смачно!
Знаєте, як приготувати смачне тісто на вареники? Перегляньте 6 наших рецептів
Вареники – це слов’янська страва, найбільш поширена в українській кухні, у вигляді відварених виробів з прісного тіста з начинкою з рубленого м’яса, овочів, грибів, фруктів і ягід, сиру.
Давайте оглянемо найпопулярніші види начинки для цїєї неперевершеної страви.
Для дітей ласунів – 5 рецептів солодких вареників із ягідними начинками
- З сиром
- З вишнею і сиром
- З сиром і курагою
- З сиром та родзинками
- З несолодким сиром і кропом
- З несолодким сиром та картоплею
- З вишнею
- З грибами
- Ліниві вареники з капустою
- З капустою і грибами
- З капустою і м’ясом
- З капустою і м’ясом і грибами
- З м’ясом
- З лівером
- З печінкою та салом
- З рибним фаршем
- З рибним фаршем і грибами
- З картоплею
- З картоплею та печінкою
- З картоплею та смаженою цибулею
- З картоплею та шкварками
- З картоплею та грибами
- З гороховим пюре
- З гороховим пюре і шкварками
- З квасоляним пюре
- З квасоляним пюре і грибами
- З вареним рисом і рибою
- Ліниві вареники з родзинками
- З вареним рисом, грибами і смаженою цибулею
- З яблуками
- З маком
- З полуницею
Заохотили ми вас? Тоді одягаємо фартух, беремо в руки качалку… і вперед на кухню – чаклувати!
Рекомендуємо переглянути ще 24 традиційні та дещо незвичні варіанти для начинки вареників.
Якщо вам посмакували наші рецепти, будь ласка, напишіть у коментарях, які саме, та поширте допис у соціальних мережах – нехай смакує й вашим друзям.