Вареники з полуницею

На порозі літо. А значить, з чим іще готувати вареники, як не з полуницею? Це і корисно, і смачно, і красиво.


Інгредієнти для вареників

борошно

склянка води

1 яйце

сіль

ягоди полуниці

0,5 склянки цукру

1 столова ложка крохмалю

30 грамів вершкового масла.

 

Можете ще приготувати ліниві вареники.

Як приготувати вареники з полуницею

Спочатку замісимо тісто. Яйце збити, додати у нього сіль, воду. Борошно насипати в миску, зробити в ньому заглибину і, виливаючи в цю заглибину суміш води з яйцем, замішувати тісто. Воно повинно стати однорідне і м’яке.

Залишити тісто у спокої на 20 хвилин і знову перемісити. Залишити ще на 20 хвилин.

Тим часом ягоди помити, перебрати. Великі – розрізати на шматочки.

Цукор перемішати з крохмалем. Останній не дасть витекти соку з ягід.

Розкачувати тісто тоненько, вирізати кружальця. На кожне сипати половину чайної ложки цукру з крохмалем і класти ягоди. Ретельно заліплювати.

Кидати вареники у киплячу підсолену воду. Коли піднімуться на поверхню води – вийняти шумівкою.

Посмачити вершковим маслом та присипати цукром.

 

Ще спробуйте рецепт кольорових вареників.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone