Вареники з полуницею

На порозі літо. А значить, з чим іще готувати вареники, як не з полуницею? Це і корисно, і смачно, і красиво.

Інгредієнти для вареників

Можете ще приготувати ліниві вареники.

Як приготувати вареники з полуницею

  • Спочатку замісимо тісто. Яйце збити, додати у нього сіль, воду. Борошно насипати в миску, зробити в ньому заглибину і, виливаючи в цю заглибину суміш води з яйцем, замішувати тісто. Воно повинно стати однорідне і м’яке.
  • Залишити тісто у спокої на 20 хвилин і знову перемісити. Залишити ще на 20 хвилин.
  • Тим часом ягоди помити, перебрати. Великі – розрізати на шматочки.
  • Цукор перемішати з крохмалем. Останній не дасть витекти соку з ягід.
  • Розкачувати тісто тоненько, вирізати кружальця. На кожне сипати половину чайної ложки цукру з крохмалем і класти ягоди. Ретельно заліплювати.
  • Кидати вареники у киплячу підсолену воду. Коли піднімуться на поверхню води – вийняти шумівкою.
  • Посмачити вершковим маслом та присипати цукром.

Ще спробуйте рецепт кольорових вареників.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора