Ліниві вареники з капустою “Троянди”
За своєю суттю ця страва є варениками, хоча на вигляд вона зовсім інакша. Готувати ці вареники набагато простіше, ніж класичні, а на столі вони значно красивіші. Смакують троянди з вареним або печеним м’ясом.
Ingredients
0,5 кг капусти
1 морквина
Тісто для вареників (на молоці, кисляку або сироватці з гашеною содою).
Спробуйте також приготувати кольорові вареники.
Directions
- Капусту нашаткувати, моркву потерти, протушкувати.
- З борошна, погашеної соди, солі і молока замісити м’яке тісто, як на вареники.
- Тонко розкачати, викласти начинку, згорнути рулетом, порізати шматочками по 4 см завдовжки.
- Викласти у глибоку сковорідку розрізом донизу, залити гарячою водою більш ніж на половину висоти троянд.
- Підсолити, закрити кришкою, варити на середньому вогні близько 10 хв або запекти у духовці до готовності.
Рекомендуємо також рецепт лінивих вареників із зеленню.