Крученики з грибами та сиром, або пальчики з печерицями

Свинні крученики з грибами та твердим сиром в соусі в духовці — чудовий варіант ситного та смачного обіду або вечері. Але пропонуємо ще 2 рецепти: м’ясні рулети з фаршем в мультиварці та курячі крученики з яйцем в сметанному соусі в сковорідці.

Рецепт традиційної української страви, яка не залишила байдужим жоден шлунок, особливо чоловічий. А там, дивись, і до серця недалеко! Жарти жартами, а приготувати крученики хоча б раз у житті, варто кожній господині. Не так вже це складно, як видається. А смакота така, що хочеться куштувати знову й знову. Особливо якщо оказія наближається святкова.

Крученики зі свинини в соусі з грибами та сиром

Свинні крученики в соусі з грибами та сиром

Якщо хочеться чогось смачного та цікавого, приготуйте крученики зі свинини, або як їх ще називають, пальчики з печерицями під соусом. Може здатися що це важко і довго, проте це зовсім не так. Приготуйте і переконайтесь самі.

Спочатку приготуємо класичний рецепт з грибами та твердим сиром в духовці. Можете використати сулугуні або моцарелу. Подавати можна з будь-яким гарніром, наприклад картопляним пюре, рисом чи гречаною кашею. Якщо залишився сир, посипте ним готову гарячу страву.

Інгредієнти для кручеників в духовці

  • 700-800 грамів свинячого філе

  • півкілограма печериць

  • 2 цибулини

  • 2 яйця

  • 200 грамів твердого сиру

  • склянка сметани

  • 2 столові ложки томатної пасти

  • сіль, перець, спеції

  • соняшникова олія.

Спробуйте ще приготувати м’ясний рулет з грибами і яйцями.

Як приготувати крученики з грибами і твердим сиром

  • Гриби почистьте, поріжте і підсмажте з дрібно порізаною цибулею на соняшниковій олії.
  • Зніміть з вогню, коли сік, який пустили гриби, випарується.
  • До грибів додайте зварені круто порізані яйця та потертий сир. Усе посоліть і поперчіть й добре перемішайте.
  • Свинину порізати плоскими шматками, як на відбивні. Кожен кусень відбити з обох боків.
  • На один кінець шматка м’яса класти ложку начинки і скручувати рулетом. Скручений рулет потрібно зафіксувати за допомогою нитки чи зубочистки.
  • Рулетики обсмажити на олії з усіх боків. Після цього вийняти зубочистки (або зняти нитки).
  • Обсмажені рулети викласти на деко.
  • Сметану і томатну пасту змішайте з 1,5-2 склянками води і посоліть. Цією сумішшю полийте крученики.
  • Форму поставте в духовку і запікайте близько півгодини.

М’ясні рулетики з грибами та фаршем в мультиварці

М'ясні рулетики з грибами та фаршем в мультиварці

М’ясні страви завжди були бажані на святкових столах, тому якщо ви хочете здивувати рідних смачною стравою, приготуйте м’ясні рулетики з фаршу з грибами та яйцем. Подавати можна з легким салатиком, свіжими овочами або гарніром.

Якщо у вас не вийде скрутити рулети, загорніть їх у шматочки бекону, так вони не будуть розпадатись. Соус до цього рецепту не потрібен, так як завдяки фаршу та приготуванню в мультиварці, вони виходять соковиті та ніжні. Але за бажанням, ви можете подати з будь-якими додатковими соусами.

Інгредієнти для м'ясних рулетів з фаршем і яйцем

  • 1,5 кг яловичини

  • 300 г грибів (шампіньйонів)

  • 4 цибулини

  • 2 яйця

  • 5-6 зубців часнику

  • Сіль, перець за смаком.

Приготуйте рибні крученики з грибами.

як приготувати крученики з відбивних

  • 2 дрібно нарізані цибулини обсмажуємо в мультиварці, в режимі “Мультиповар” при температурі 160 °С до золотистості на маслі. Додаємо подрібнені гриби та смажимо до готовності. В кінці солимо та перчимо. Охолоджуємо.
  • М’ясо та решту цибулі, пропускаємо через м’ясорубку, додаємо часник, сіль, перець, спеції та яйця. Ретельно перемішуємо та відбиваємо фарш. Розділяємо на невеликі кульки.
  • Розкладаємо харчову плівку і викладаємо одну кульку, розтягуємо її і викладаємо частину грибної начинки. З допомогою плівки, скручуємо в рулетики. Так робимо з рештою фаршу.
  • Викладаємо на сковорідку з вершковим маслом, швом донизу. Смажимо кілька хвилин на великому вогні.
  • Далі, крученики з фаршу викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо 1/3 стакану води. Готуємо в такому ж режимі протягом 20 хвилин.

Курячі крученики з яйцем і плавленим сиром в сметанному соусі

Курячі крученики з яйцем і плавленим сиром в сметанному соусі

Крученики з курячим філе, більш дієтичні, які можна вживати і тим, хто дотримується здорового харчування. Це чудова альтернатива, звичайним відбивним. Не забувайте фіксувати їх нитками або зубочистками, інакше при термообробці, вони можуть розгорнутись. Прикрасити можна свіжою зеленню, тертим сиром або посипати насінням кунжуту.

Інгредієнти для курячих кручеників в соусі

  • 1 шт. курячого філе

  • 1 яйце

  • 1 цибулина

  • 1-2 зубчики часнику

  • 50 г твердого сиру

  • 50 г плавленого сиру

  • 6 ст. л. сметани

  • 4 ст. л. борошна (1 ст. л. для соусу)

  • 150 мл води

  • Сіль, перець, кріп за смаком

Спробуйте рецепт 10-ти найкрутіших кручеників.

Приготування кручеників з яйцем та плавленим сиром

  • Подрібнену цибулю обсмажити до золотистості.
  • Варене яйце, твердий та плавлений сир натерти на дрібній тертці,додати половину обсмаженої цибулі, частину кропу та 1 ст. л. сметани, перемішати.
  • Філе розрізати на 8-9 частин та відбити. За смаком посолити і поперчити.
  • На відбивну викласти трішки начинки та згорнути в рулетик. Повторити з рештою курячого м’яса.
  • Готові рулетики обкачати в борошні і обсмажити на великому вогні зі всіх сторін.
  • В окремій посудині змішати сметану, кріп, воду, часник, 1 ст. л. борошна та решту цибулі. Додати сіль, перець та спеції за смаком.
  • Крученики викласти в сковорідку та залити соусом. Тушкувати 15 хвилин накривши кришкою.

Рекомендуємо також рецепт ковбасок із грибами.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора