Простий французький цибулевий пиріг
Одна із найпростіших і найулюбленіших страв французької кухні, яку з легкістю може приготувати навіть не досвідчена українська господиня. Несолодкий пиріг на основі з пісочного тіста – надзвичайно смачний, ароматний і калорійний. Але ж не обов’язково одразу з’їдати весь. Із супом, чашкою кави чи навіть як самостійна страва, він смакує як гарячим, так і холодним, наступного дня.
Інгредієнти для цибулевого пирога
- Для тіста:
100 г масла чи маргарину
100 г сметани
1 ч. ложка розпушувача
дрібка солі, борошно
- Для начинки:
6-7 середніх цибулин
олія, вершкове масло для смаження
Сіль, спеції
- Для заливки:
100 мл сметани
100 г твердого сиру
Приготуйте також цибулеві кільця в клярі.
Як приготувати французький цибулевий пиріг
- З розм’якшеного масла (маргарину), сметани, розпушувача, солі та борошна (для досягнення густої консистенції) замісити досить круте тісто, щоб відлипало від рук.
- Розкатати тісто качалкою, викласти у форму, розрівняти, зробити бортики. Разом із формою поставити в холод на 30-40 хвилин.
- Тим часом приготувати начинку. Цибулю порізати півкільцями та обсмажити на пательні в невеликій кількості олії до золотистого кольору. Вкінці додати ложку вершкового масла, розтопити, посолити, поперчити, перемішати і вимкнути вогонь.
- Викласти цибулю на охолоджений корж.
- Приготувати заливку. Яйця збити виделкою, додати сметану, посолити. Вилити масу на цибулю.
- Розігріти духовку до 200 градусів, поставити пиріг. Через 10 хв. температуру знизити до 180.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Коли заливка трішки загусне, вийняти пиріг, рівномірно посипати тертим сиром і повернути назад у духовку. Випікати, доки сир не набуде золотистого кольору.
- Готовий цибулевий пиріг дістати з духовки, порізати на порційні шматки.
Спробуйте також приготувати пиріг з яєчно-цибулевою начинкою.