Болгарський перець маринований з медом

Перевірений і гарантовано вдалий рецепт маринованого перцю. Кисло-солодкі шматочки перцю з легким присмаком меду, заготовлені на зиму, просто універсальна страва: чудово смакують і в салатах, і до гарніру, і у якості закуски. А як яскраво виглядає маринований перець на святковому столі! Тож найкраще в баночки класти жовто-помаранчеві перчинки.


Інгредієнти для маринованого перцю

2 кг болгарського перцю

2 літри води

1 склянка оцту 9%

1 склянка цукру

2 столові ложки меду

2 столові ложки солі

чорний перець горошком

часник.

 

Рекомендуємо ще рецепт перцю, фаршированого капустою.

Як приготувати маринований перець з медом

Перець помити, видалити плодоніжки, розрізати кожну перчинку вздовж на 4-6 частин.

З води, цукру, оцту, солі та меду зварити маринад.

Залити киплячим маринадом порізаний перець і дати постояти 10 хвилин, щоб розм’як.

У підготовлені 0,5-літрові банки покласти по 4 горошини і 1 зубку часнику, зверху викладати шматочки перцю, залити маринадом по вінця, накрити кришками.

Стерилізувати 0,5-літрові банки з перцем 7 хвилин і закатати.

 

Спробуйте також приготувати болгарський перець фарширований сиром та морквою.

 

Сподобався рецепт маринованого болгарського перцю з медом? Поділіться враженнями у коментарях. Нам цікаво знати вашу думку.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone