Яловичина у томатному соусі

Якщо досі ви вважали, що яловиче м’ясо жорстке і проблемно готується, то, випробувавши цей рецепт, зміните вашу думку назавжди! М’ясо, тушковане у томатному соусі, виходить настільки ніжним, що його можна навіть не пережовувати. А з рисовим чи картопляним гарніром ваші домашні уплітатимуть цю страву за секунди.


Інгредієнти для тушкованого яловичого м’яса

500-600 г яловичини

2 цибулини

1 морквина

2 ч. ложки суміші сушених прованських трав

300 мл томатного соусу (або 3 ст. ложки томатної пасти, розведені у 200 мл води)

соняшникова олія для смаження

сіль, перець на смак.

 

Радимо ще випробувати рецепт яловичини, тушкованої у пивному соусі.

Як приготувати тушковану яловичину в томатному соусі

М’ясо вимити, обсушити, порізати невеликими шматочками і обсмажити їх добре розігрітій пательні в невеликій кількості олії.

Викласти м’ясо в глибоку каструлю для тушкування, посипати прованськими травами.

Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору і викласти в каструлю на шматочки м’яса. Зверху покласти моркву, порізану тонкою соломкою.

Залити все томатним соусом. Якщо соус не покриває м’ясо, долити трохи води.

Тушкувати м’ясо під кришкою приблизно півтори години, час від часу помішуючи і стежачи, щоб було достатньо рідини.

За 20 хв. до закінчення приготування посолити, поперчити.

Зняти з вогню. Страву подавати гарячою разом із гарніром.

Порада від ЇСТИ: якщо перед обсмажуванням шматочки яловичини запанірувати в борошні, м’ясо краще збереже соковитість, а соус, у якому воно тушкуватиметься, стане густішим.

 

Спробуйте також приготувати яловичий люля-кебаб.

 

Вам посмакував рецепт тушкованої яловичини у томатному соусі? Маєте ще кращий і значно швидший? Відкрийте свої секретики у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone