Яловичина у томатному соусі

Якщо досі ви вважали, що яловиче м’ясо жорстке і проблемно готується, то, випробувавши цей рецепт, зміните вашу думку назавжди! М’ясо, тушковане у томатному соусі, виходить настільки ніжним, що його можна навіть не пережовувати. А з рисовим чи картопляним гарніром ваші домашні уплітатимуть цю страву за секунди.

Інгредієнти для тушкованого яловичого м’яса

  • 500-600 г яловичини

  • 2 цибулини

  • 1 морквина

  • 2 ч. ложки суміші сушених прованських трав

  • 300 мл томатного соусу (або 3 ст. ложки томатної пасти, розведені у 200 мл води)

  • соняшникова олія для смаження

  • сіль, перець на смак.

Радимо ще випробувати рецепт яловичини, тушкованої у пивному соусі.

Як приготувати тушковану яловичину в томатному соусі

  • М’ясо вимити, обсушити, порізати невеликими шматочками і обсмажити їх добре розігрітій пательні в невеликій кількості олії.
  • Викласти м’ясо в глибоку каструлю для тушкування, посипати прованськими травами.
  • Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору і викласти в каструлю на шматочки м’яса. Зверху покласти моркву, порізану тонкою соломкою.
  • Залити все томатним соусом. Якщо соус не покриває м’ясо, долити трохи води.
  • Тушкувати м’ясо під кришкою приблизно півтори години, час від часу помішуючи і стежачи, щоб було достатньо рідини.
  • За 20 хв. до закінчення приготування посолити, поперчити.
  • Зняти з вогню. Страву подавати гарячою разом із гарніром.
  • Порада від ЇСТИ: якщо перед обсмажуванням шматочки яловичини запанірувати в борошні, м’ясо краще збереже соковитість, а соус, у якому воно тушкуватиметься, стане густішим.

Спробуйте також приготувати яловичий люля-кебаб.

Вам посмакував рецепт тушкованої яловичини у томатному соусі? Маєте ще кращий і значно швидший? Відкрийте свої секретики у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора