Яловичина у томатному соусі
Якщо досі ви вважали, що яловиче м’ясо жорстке і проблемно готується, то, випробувавши цей рецепт, зміните вашу думку назавжди! М’ясо, тушковане у томатному соусі, виходить настільки ніжним, що його можна навіть не пережовувати. А з рисовим чи картопляним гарніром ваші домашні уплітатимуть цю страву за секунди.
Інгредієнти для тушкованого яловичого м’яса
500-600 г яловичини
2 цибулини
1 морквина
2 ч. ложки суміші сушених прованських трав
300 мл томатного соусу (або 3 ст. ложки томатної пасти, розведені у 200 мл води)
соняшникова олія для смаження
сіль, перець на смак.
Радимо ще випробувати рецепт яловичини, тушкованої у пивному соусі.
Як приготувати тушковану яловичину в томатному соусі
- М’ясо вимити, обсушити, порізати невеликими шматочками і обсмажити їх добре розігрітій пательні в невеликій кількості олії.
- Викласти м’ясо в глибоку каструлю для тушкування, посипати прованськими травами.
- Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору і викласти в каструлю на шматочки м’яса. Зверху покласти моркву, порізану тонкою соломкою.
- Залити все томатним соусом. Якщо соус не покриває м’ясо, долити трохи води.
- Тушкувати м’ясо під кришкою приблизно півтори години, час від часу помішуючи і стежачи, щоб було достатньо рідини.
- За 20 хв. до закінчення приготування посолити, поперчити.
- Зняти з вогню. Страву подавати гарячою разом із гарніром.
- Порада від ЇСТИ: якщо перед обсмажуванням шматочки яловичини запанірувати в борошні, м’ясо краще збереже соковитість, а соус, у якому воно тушкуватиметься, стане густішим.
Спробуйте також приготувати яловичий люля-кебаб.
Вам посмакував рецепт тушкованої яловичини у томатному соусі? Маєте ще кращий і значно швидший? Відкрийте свої секретики у коментарях.