Свиняча печінка з яблуками
На відміну від яловичої печінки свиняча має ледь помітну і трішки неприємну гірчинку. Ось тут і приходять на допомогу ароматні соковиті яблучка, які з цією проблемою справляються нараз. За цим рецептом печінка виходить м’якенька, соковита і дуже ароматна. А смакує як з гарніром чи свіжими овочами, так і просто зі скибкою свіжого чорного хліба, у холодному вигляді.
Інгредієнти для страви
1 кг свинячої печінки
2-3 цибулини
2-3 яблука
0, 5 молока
0,5 скл. пшеничного борошна
олія для смаження
сіль, перець на смак.
Перегляньте також рецепт телячої печінки в яблучних “горщиках”.
Як приготувати свинячу печінку з яблуками
- Печінку порізати на шматочки, залити холодним молоком і вимочити протягом 2-3 годин.
- Злити молоко, обваляти кожен шматочок у борошні і обсмажити на олії в розігрітій пательні.
- Яблука порізати скибочками, цибулю півкільцями. Покласти в пательню до печінки, посолити, поперчити і перемішати.
- Смажити під кришкою ще 15-20 хв., час від часу відкриваючи і помішуючи.
- Коли яблука розм’якнуть, вимкнути вогонь і дати постояти 10-15 хв.
Радимо ще приготувати печінку за рецептом Джулії Чайлд.
Якщо ви любите печінкові страви та умієте їх оригінально готувати, поділіться своїми секретами в коментарях. А наш рецепт печінки з яблуками покажіть друзям у соцмережах.