29.09.2015

Свиняча печінка з яблуками

На відміну від яловичої печінки свиняча має ледь помітну і трішки неприємну гірчинку. Ось тут і приходять на допомогу ароматні соковиті яблучка, які з цією проблемою справляються нараз. За цим рецептом печінка виходить м’якенька, соковита і дуже ароматна. А смакує як з гарніром чи свіжими овочами, так і просто зі скибкою свіжого чорного хліба, у холодному вигляді.

Інгредієнти для страви

  • 1 кг свинячої печінки

  • 2-3 цибулини

  • 2-3 яблука

  • 0, 5 молока

  • 0,5 скл. пшеничного борошна

  • олія для смаження

  • сіль, перець на смак.

Перегляньте також рецепт телячої печінки в яблучних “горщиках”.

Як приготувати свинячу печінку з яблуками

  • Печінку порізати на шматочки, залити холодним молоком і вимочити протягом 2-3 годин.
  • Злити молоко, обваляти кожен шматочок у борошні і обсмажити на олії в розігрітій пательні.
  • Яблука порізати скибочками, цибулю півкільцями. Покласти в пательню до печінки, посолити, поперчити і перемішати.
  • Смажити під кришкою ще 15-20 хв., час від часу відкриваючи і помішуючи.
  • Коли яблука розм’якнуть, вимкнути вогонь і дати постояти 10-15 хв.

Радимо ще приготувати печінку за рецептом Джулії Чайлд. 

Якщо ви любите печінкові страви та умієте їх оригінально готувати, поділіться своїми секретами в коментарях. А наш рецепт печінки з яблуками покажіть друзям у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.