Соус бешамель із сиром

Соус бешамель входить до п’ятірки базових соусів французької кухні, а загалом їх у Франці більше трьох тисяч. Бешамель смакує з телятиною, свинино, курятиною, білою рибою і цвітною капустою.  

Його використовують при приготуванні страв із макаронів, овочів, при тушкуванні котлет, курячих шлуночків і фрикадельок, ним приправляють омлети, заправляють салати.

Ingredients

  • 60 г масла

  • 2 ст. ложки борошна

  • 350 мл молока

  • 2 яйця

  • 100–150 г тертого твердого сиру.

Directions

  • Розтопити масло в каструлі, додати борошно, перемішати, помалу ввести молоко, а відтак сир.
  • Збити яйця. Зняти соус з вогню і додати яйця.
  • Швидко і ретельно перемішати, посолити.

Рекомендуємо також рецепт класичного соусу бешамель.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора