Скумбрія з овочами в духовці

Скумбрія запечена в духовці – одна з найпопулярніших рибних страв. Її можна готувати з різними овочами, зеленню або ароматними спеціями. Сьогодні, пропонуємо скумбрію з лимоном і гарніром від DJ Panazz та рецепт риби запеченої з овочами. Дізнайтеся, як смачно та швидко, запекти скумбрію з цибулею, морквою та сиром. Така риба, стане окрасою не лише на кожен день, а й на святковому столі.

Рецепт запеченої скумбрії дуже простий та невибагливий, за це його полюбили ті господині, які цінують свій час і не мають змоги витрачати його, стоячи біля плити. Ця риба багата мінералами, вітамінами і багатьма корисними речовинами, які так потрібні для кожної людини. Тож цього разу пропонуємо приготувати скумбрію з овочами у духовці.

Як запекти скумбрію з лимоном або цибулею і морквою

Запечена в духовці риба – вдалий варіант для обіду, вечері або святкового столу. Вона поєднується з багатьма спеціями, овочами або травами, тому складнощів у приготуванні точно не виникне. Головне, якщо у вас заморожена риба, варто її перекласти на кілька годин у холодильнику ( залишати відразу при кімнатній температурі не варто).

Пропонуємо, скумбрію запечену з яблуками та лимоном під сиром.

Рекомендується, не доводити її до повного розморожування, адже так зручніше буде її обробляти, після чого, потрібно промити її під проточною водою, просушити паперовими рушниками і після цього, вже починати готувати. Скумбрія зручна тим, що її не потрібно чистити, лише витягти нутрощі.

Скумбрія запечена в духовці з гарніром

Гарнір до риби, може бути різний, у нас – рис з овочами. Цей рецепт настільки легкий, смачний та швидкий, що ви можете вже сьогодні, приготувати цю вишукану та ароматну страву, щоб порадувати своїх рідних, друзів або гостей. А з нашим відео-рецептом, ви зможете зробити це, ще в кілька разів простіше. Адже тут, ви дізнаєтесь не лише всі секрети та поради, стосовно приготування, а й отримаєте масу позитву та задоволення від перегляду. Для вас готуватимуть Максим Нікітін та DJ Panazz. Дивіться та дізнайтесь, що вийшло!

Зазвичай, скумбрія запікається не більше 30 хвилин, тому це чудовий варіант для швидкого обіду або вечері. До того ж, щоб приготувати смачну рибну страву, вам знадобить мінімальна кількість продуктів. Після приготування, ви можете посипати її свіжою зеленню.

Незамінним складником риби, є сік лимона, що надає аромат свіжості, легкої кислинки, до того ж, відбиває запах йоду. За бажанням, можна замінити його нерафінованою оливковою олією (холодного віджиму).

Ingredients

  • 2 шт скумбрії

  • Лимон

  • Цибуля

  • Спеції: майоран, прованські трави, паприка, чорний перець, гострий перець, сіль

  • Рис

  • Мікс овочів

  • Розмарин

  • Олія

Рецепт скумбрії в білому вині з помідорами.

як приготувати скумбрію в духовці

  • Підготовлену рибу натираємо спеціями, не забуваючи про внутрішню частину, солимо.
  • Лимон розрізаємо навпіл, одною половиною поливаємо рибу, іншу – ріжемо півкільцями та вкладаємо у середину скумбрії.
  • Цибулю, також ріжемо півкільцями і вкладаємо до шматочків лимона. Залишаємо маринуватись на пів години.
  • Після чого, кладемо зверху кілька гілочок розмарину. Поливши зверху оливковою або будь-якою іншою олією.
  • Готуємо гарнір. Попередньо замочуємо рис, прибизно на 1 годину.
  • Далі, викладаємо його у ємкість, додаємо мікс овочів, перемішуємо, заливаємо водою, за потреби додаємо сіль за смаком.
  • Тепер, випікаємо рибу та гарнір у духовці або пароконвектоматі до готовності.

Рекомендуємо, фаршировану скумбрію шматочкми.

Скумбрія запечена в духовці шматочками в сметанному соусі

Всім відомо, що скумбрія досить жирна риба, а використання майонзу та сметани, навряд чи зробить її дієтичною. Проте саме сметанний соус, зробить страву ніжною, соковитою та дуже смачною. Для пікантного смаку, можете додати трішки часнику або гірчиці, це зробить смак більш яскравим. Гарно доповнить смак і подрібнена свіжа зелень. Проте якщо у вас її не знайдеться, можете використати прованські трави.

Вам сподобається рецепт маринованої скумбрії гарячим способом.

Якщо ви готуєте страву на сімейний обід або вечерю, і риба у вас невеликого та однакового розміру, ви можете не різати її шматочками, а нафарширувати морквою, цибулею та сиром, поливши все соусом.

Ingredients

Спробуйте ще приготувати скумбрію запечену в банці. 

Приготування скумбрії шматочками в фользі

  • Скумбрію розморозити, почистити і помити. Розділити на філе, видалити кісточки і порізати на великі шматки.
  • Цибулю почистити від шкірки, помити і порізати кільцями або півкільцями.
  • Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці або порізати кружечками.
  • На розігріту сковорідку з олією викласти цибулю і підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і ще смажити на маленькому вогні близько 10 хвилин.
  • Зелень кропу і петрушки промити, просушити і дрібно порізати.
  • Твердий сир натерти на крупній тертці.
  • В окремій посудині перемішати натертий твердий сир зі сметаною, майонезом, декількома ложками води і зеленню. Посолити до смаку.
  • Форму для запікання застелити фольгою і викласти спершу шар смаженої цибулі з морквою, поверх овочів – шматки скумбрії, і все це залити сирною масою.
  • Форму накрити фольгою і поставити в розігріту духовку.
  • Запікати 30 хвилин при температурі 180º, а потім зняти фольгу і пекти ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Рекомендуємо також рецепт скумбрії соленої в домашніх умовах.

Якщо вам сподобався рецепт скумбрії з овочами в духовці, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора