29.03.2016

Скумбрія з овочами в духовці

Рецепт запеченої скумбрії дуже простий та невибагливий, за це його полюбили ті господині, які цінують свій час і не мають змоги витрачати його, стоячи біля плити. Ця риба багата мінералами, вітамінами і багатьма корисними речовинами, які так потрібні для кожної людини. Тож цього разу пропонуємо приготувати скумбрію з овочами у духовці.

Інгредієнти

Спробуйте ще приготувати скумбрію запечену в банці. 

Приготування

  • Скумбрію розморозити, почистити і помити. Розділити на філе, видалити кісточки і порізати на великі шматки.
  • Цибулю почистити від шкірки, помити і порізати кільцями або півкільцями.
  • Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці або порізати кружечками.
  • На розігріту сковорідку з олією викласти цибулю і підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і ще смажити на маленькому вогні близько 10 хвилин.
  • Зелень кропу і петрушки промити, просушити і дрібно порізати.
  • Твердий сир натерти на крупній тертці.
  • В окремій посудині перемішати натертий твердий сир зі сметаною, майонезом, декількома ложками води і зеленню. Посолити до смаку.
  • Форму для запікання застелити фольгою і викласти спершу шар смаженої цибулі з морквою, поверх овочів – шматки скумбрії, і все це залити сирною масою.
  • Форму накрити фольгою і поставити в розігріту духовку.
  • Запікати 30 хвилин при температурі 180º, а потім зняти фольгу і пекти ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Рекомендуємо також рецепт скумбрії соленої в домашніх умовах.

Якщо вам сподобався рецепт скумбрії з овочами в духовці, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.