Скумбрія в білому вині з помідорами
Знаєте, як за 15 хвилин приготувати шедевр, який здивує навіть найвибагливішого гурмана? Відповідь – у рецепті скумбрії в білому вині. Усього 10 хвилин у духовці – і дістаєте повноцінну рибно-овочеву страву. Залишиться тільки наповнити вином келихи і запалити свічки. Візьміть на замітку – ця рибка просто ідеальна для романтичної вечері.
Інгредієнти для рибної страви
4 тушки скумбрії
4 помідори
1 головка часнику
свіжа зелень петрушки
1 склянка білого сухого вина
¼ лимона
соняшникова олія для змащування
сіль, перець до смаку.
Спробуйте ще приготувати скумбрію солену в домашніх умовах.
Як приготувати скумбрію з помідорами у білому вині
- Скумбрію випатрати, помити, посолити, збризнути соком з четвертинки лимона, залишити на 30 хв. маринуватися.
- Очистити і дрібно порізати часник. Посікти петрушку.
- Помідори помити, розрізати навпіл, ложкою вибрати трішки м’якоті, щоб утворилися маленькі заглибинки. У ці ямки покласти по щіпці подрібненого часнику.
- Викласти цілі тушки скумбрії у глибоке деко, щедро змащене олією. Між рибинами порозкладати половинки помідорів з часником.
- Посолити, поперчити, полити білим вином і запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.
- Подавати рибу разом із помідорами, посипавши страву посіченою петрушкою.
Рекомендуємо також рецепт скумбрії запеченої в банці.
Вам сподобався рецепт скумбрії у білому вині з помідорами? Готуєте подібним способом інші види риби, додаючи певні спеції? Будь ласка, поділіться своїми відкриттями у коментарях.