Скумбрія в білому вині з помідорами

Знаєте, як за 15 хвилин приготувати шедевр, який здивує навіть найвибагливішого гурмана? Відповідь – у рецепті скумбрії в білому вині. Усього 10 хвилин у духовці – і дістаєте повноцінну рибно-овочеву страву. Залишиться тільки наповнити вином келихи і запалити свічки. Візьміть на замітку – ця рибка просто ідеальна для романтичної вечері.

Інгредієнти для рибної страви

  • 4 тушки скумбрії

  • 4 помідори

  • 1 головка часнику

  • свіжа зелень петрушки

  • 1 склянка білого сухого вина

  • ¼ лимона

  • соняшникова олія для змащування

  • сіль, перець до смаку.

Спробуйте ще приготувати скумбрію солену в домашніх умовах.

Як приготувати скумбрію з помідорами у білому вині

  • Скумбрію випатрати, помити, посолити, збризнути соком з четвертинки лимона, залишити на 30 хв. маринуватися.
  • Очистити і дрібно порізати часник. Посікти петрушку.
  • Помідори помити, розрізати навпіл, ложкою вибрати трішки м’якоті, щоб утворилися маленькі заглибинки. У ці ямки покласти по щіпці подрібненого часнику.
  • Викласти цілі тушки скумбрії у глибоке деко, щедро змащене олією. Між рибинами порозкладати половинки помідорів з часником.
  • Посолити, поперчити, полити білим вином і запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.
  • Подавати рибу разом із помідорами, посипавши страву посіченою петрушкою.

Рекомендуємо також рецепт скумбрії запеченої в банці.

Вам сподобався рецепт скумбрії у білому вині з помідорами? Готуєте подібним способом інші види риби, додаючи певні спеції? Будь ласка, поділіться своїми відкриттями у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора