06.02.2016

Скумбрія запечена з яблуками

Дієтологи твердять, що найкорисніша риба – спечена, саме так вона засвоюється нашим організмом найкраще. У ній міститься кальцій, селен, фтор, цинк і велика кількість фосфору. Тому, щоб не хворіти, варто частенько їсти рибні страви. Приготуйте скумбрію за нашим рецептом і насолоджуйтесь ніжним смаком.

Інгредієнти для запікання риби

Спробуйте ще приготувати скумбрію, запечену в банці.

Як запікати скумбрію

  • Рибу розморозити, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка або серветки.
  • Розділити рибу на філе, потерти перцем і розмарином, збризнути соєвим соусом і залишити маринуватись на 15- 20 хвилин. Соєвий соус використовується, щоб замінити сіль. Якщо під рукою його не виявилось, можна рибу трішки посолити.
  • Порізати цибулю соломкою, 2 яблука і лимон тонкими скибочками, додати 1 столову ложку соєвого соусу, поперчити і акуратно все вимішати.
  • Форму для запікання застелити фольгою, зробивши з неї невелику ємність, куди викладатиметься скумбрія.
  • На дно формочки з фольги викласти шар з яблук, цибулі і лимона. Зверху покласти філе скумбрії, животиком на подушку з яблук, а спинкою доверху.
  • На рибу викласти тонкі пластинки порізаного вершкового масла.
  • З яблук, які залишились, видушити сік і залити ним рибу, поверх масла.
  • Форму для температур поставити в розігріту духовку. Запікати близько 20 хвилини при температурі 180º.
  • Чудово смакує з печеною картоплею і овочами. Можна прикрасити дрібно порізаною зеленню.

Рекомендуємо також рецепт скумбрії у білому вині з помідорами.

Якщо вам сподобався рецепт скумбрії запеченої з яблуками, напишіть про це в коментарях та поділіться рецептом з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.