Скумбрія запечена з яблуками та лимоном під сиром | Рецепт в духовці

Пропоную приготувати скумбрію запечену з яблуками та лимоном під твердим сиром. Це простий рецепт приготування запеченої риби в духовці з кисло-солодкими нотками.
До того ж, вона низькокалорійна, тому чудово підійде не лише для святкового столу, а й чудово підійде для тих, хто на дієті. Ця страва легко засвоється в вашому організмі, а яблучний та лимонний сік додасть їй соковитості та м’якості.
Як запекти скумбрію
Дієтологи твердять, що найкорисніша риба – спечена, саме так вона засвоюється нашим організмом найкраще. У ній міститься кальцій, селен, фтор, цинк і велика кількість фосфору. Тому, щоб не хворіти, варто частенько їсти рибні страви. Приготуйте скумбрію за нашим рецептом і насолоджуйтесь ніжним смаком.
Інгредієнти для запікання риби
1 заморожена скумбрія
1 лимон
5 яблук
1 цибулина
40 грамів вершкового масла
100 г. сиру
2 столові ложки соєвого соусу
розмарин
перець.
Спробуйте ще приготувати скумбрію, запечену в банці.
Як запікати скумбрію
- Рибу розморозити, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка або серветки.
- Розділити на філе, потерти перцем і розмарином, збризнути соєвим соусом і залишити маринуватись на 15- 20 хвилин. Соєвий соус використовується, щоб замінити сіль.
- Порізати цибулю соломкою, 2 яблука і лимон тонкими скибочками, додати 1 столову ложку соєвого соусу, поперчити і акуратно все вимішати.
- Форму для запікання застелити фольгою, зробивши з неї невелику ємність, куди викладатиметься риба.
- На дно формочки з фольги викласти шар з яблук, цибулі і лимона. Зверху покласти рибне філе, животиком на подушку з яблук, а спинкою доверху.
- На рибину викласти тонкі пластинки порізаного вершкового масла.
- Сир подрібнити на тертці та посипати морського жителя.
- З яблук, які залишились, видушити сік і залити ним рибу, поверх масла.
- Форму для температур поставити в розігріту духовку. Запікати близько 20 хвилини при температурі 180º.
- Чудово смакує з печеною картоплею і овочами. Можна прикрасити дрібно порізаною зеленню.
За рахунок того, що в цій рибі практично нема кісточок, її можна давати дітям. Для подачі на стіл, можете використати свіжу зелень, а для гарніру підійде легкий овочевий салат. Навіть якщо ви початківець, ви однозначно впораєтесь з цим рецептом, адже сама по собі вона смачна в будь-якому вигляді. Головне, обрати свіжо-морожену рибу, без пошкоджень та жовтих плям на черевці, що свідчить про неякісний продукт. Для легкості очищення, розморожуйте її не до кінця.
Рекомендуємо також рецепт скумбрії у білому вині з помідорами.
Якщо вам сподобався рецепт скумбрії запеченої з яблуками, напишіть про це в коментарях та поділіться рецептом з друзями в соціальних мережах.