Домашній майонез (із бабусиного записника)
У часи, коли черги за майонезом часом були довшими за черги до мавзолею, наші бабусі передавали цей рецепт із рук в руки. Адже без цього соусу неможливо було приготувати жодного з атрибутів радянського достатку: ні ситну «Мімозу», ні пікантну «Шубу», ні новорічний «Олів’є».
Інгредієнти для бабусиного майонезу
2 жовтки
½ чайної ложки столової гірчиці
120 мл рафінованої соняшникової олії
½ чайної ложки солі
1 чайна ложка цукру
1 чайна ложка оцту або 2 чайні ложки лимонного соку.
Рекомендуємо також рецепт класичного соусу Бешамель.
Як приготувати майонез в домашніх умовах
- Обов’язкова умова: усі інгредієнти мають бути однакової температури.
- Жовтки відділити від білків, покласти в миску, додати сіль та цукор, віничком або міксером змішати інгредієнти.
- Спочатку по краплі, а потім тонесенькою цівкою додавати олію, щоразу безперервно перемішуючи.
- Дуже важливо: рухи повинні бути не збовтувальні, а саме перемішувальні.
- В самому кінці, коли маса стане густою і однорідною, додати гірчицю та оцет.
- Майте на увазі: готовий домашній майонез може зберігатися в холодильнику не більше 4-х діб.
Радимо також переглянути 6 найкращих рецептів соусів до овочів.
Сподобався рецепт домашнього майонезу? Порекомендуйте його друзям у соціальних мережах.