Фарширована скумбрія

Якщо ви істинний любитель риби – цей рецепт для вас, адже страва подарує вам не лише гастрономічне, а й естетичне задоволення. Приготувати фаршировану скумбрію зовсім нескладно, як видається на перший погляд, а вигляд вона має оригінальний та вишуканий. Тож це дуже вдалий варіант для святкового столу.

Ingredients

  • 2 свіжоморожені скумбрії

  • 2 морквини

  • 10 перепелиних яєць

  • 10 г швидкорозчинного желатину

  • сіль, перець за смаком

Рекомендуємо ще переглянути рецепт скумбрії запеченої в банці.

Directions

  • Скумбрію почистити, обережно видалити хребет і кісточки.
  • Моркву натерти на крупній тертці та підсмажити.
  • Перепелині яйця відварити.
  • Почищену тушку скумбрії розкласти шкіркою донизу, внутрішню поверхню посолити, поперчити, рівномірно посипати желатином.
  • Зверху викласти підсмажену моркву, а по центру вздовж хребта викласти варені перепелині яйця – по 5 штук на кожну тушку.
  • Обережно і щільно згорнути рибини, з’єднавши животики і загорнути кожну в харчову плівку.
  • Покласти тушки в поліетиленовий пакет, зав’язати його на вузлик і помістити в каструлю з водою. Накрити кришкою, закип’ятити, потім зменшити вогонь до мінімального і варити 1 годину.
  • Дістати пакет з рибинами і дати добре схолонути, бажано витримати скумбрію у такому вигляді в холодильнику не менше 5-6 годин.
  • Перед подачею на стіл скумбрію звільнити від харчової плівки і порізати на порційні шматочки.
  • Подати до столу, прикрасивши свіжою зеленню петрушки та скибочками лимона.

Спробуйте ще приготувати скумбрію солену в домашніх умовах.

Любите готувати рибні страви? Сподобався рецепт фаршированої скумбрії з перепелиними яйцями? Будь, ласка, опишіть свої враження в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора