Фарширована скумбрія
Якщо ви істинний любитель риби – цей рецепт для вас, адже страва подарує вам не лише гастрономічне, а й естетичне задоволення. Приготувати фаршировану скумбрію зовсім нескладно, як видається на перший погляд, а вигляд вона має оригінальний та вишуканий. Тож це дуже вдалий варіант для святкового столу.
Ingredients
2 свіжоморожені скумбрії
2 морквини
10 перепелиних яєць
10 г швидкорозчинного желатину
сіль, перець за смаком
Рекомендуємо ще переглянути рецепт скумбрії запеченої в банці.
Directions
- Скумбрію почистити, обережно видалити хребет і кісточки.
- Моркву натерти на крупній тертці та підсмажити.
- Перепелині яйця відварити.
- Почищену тушку скумбрії розкласти шкіркою донизу, внутрішню поверхню посолити, поперчити, рівномірно посипати желатином.
- Зверху викласти підсмажену моркву, а по центру вздовж хребта викласти варені перепелині яйця – по 5 штук на кожну тушку.
- Обережно і щільно згорнути рибини, з’єднавши животики і загорнути кожну в харчову плівку.
- Покласти тушки в поліетиленовий пакет, зав’язати його на вузлик і помістити в каструлю з водою. Накрити кришкою, закип’ятити, потім зменшити вогонь до мінімального і варити 1 годину.
- Дістати пакет з рибинами і дати добре схолонути, бажано витримати скумбрію у такому вигляді в холодильнику не менше 5-6 годин.
- Перед подачею на стіл скумбрію звільнити від харчової плівки і порізати на порційні шматочки.
- Подати до столу, прикрасивши свіжою зеленню петрушки та скибочками лимона.
Спробуйте ще приготувати скумбрію солену в домашніх умовах.
Любите готувати рибні страви? Сподобався рецепт фаршированої скумбрії з перепелиними яйцями? Будь, ласка, опишіть свої враження в коментарях.