26.12.2015

Скумбрія маринована гарячим способом

Якщо ви справжній рибний гурман, цей рецепт неодмінно стане вашим улюбленим. Попереднє приготування займе не більше 30 хвилин. Усього доба маринування – і ароматна ніжна скумбрія на вашому столі. Рідня та гості високо оцінять таку страву. Не вірите? Перевірте!

Інгредієнти для рибної страви

  • 2 скумбрії

  • 2 цибулини

  • 1 ст. ложка солі

  • 0,5 ст. ложки цукру

  • 1 ст. ложка оцту

  • 1 ст. ложка соняшникової олії

  • 6 горошин чорного перцю

  • 3 горошини духмяного перцю

  • 0,5 л води

  • 1 лавровий листок.

Рекомендуємо також рецепт скумбрії соленої по-домашньому.

Як приготувати скумбрію в гарячому маринаді

  • Скумбрію випатрати, обрізати голови, порізати на поперечні шматочки 3-4 см завширшки.
  • Цибулю порізати півкільцями.
  • В банку викласти шарами шматочки скумбрії, перекладаючи цибулею, влити ложку олії.
  • Закип’ятити воду, додати сіль, цукор, всі спеції, добре перемішати до повного розчинення солі.
  • Залити гарячий маринад разом з нерозчиненими спеціями у банку з рибою та цибулею.
  • Закрити кришкою (найкраще металевою, що закручується), охолодити, поставити в холодильник на добу.
  • За цей час банку зі скумбрією кілька разів дістати з холодильника і струсити.
  • Готову мариновану скумбрію дістати з банки, викласти шматочки риби та цибулі на тарілку для оселедця і подати до столу.

Спробуйте ще приготувати скумбрію запечену в банці.

Якщо ви полюбляєте рибні страви і часто їх готуєте, якщо вам сподобався рецепт скумбрії в гарячому маринаді, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.