Скумбрія маринована гарячим способом

Якщо ви справжній рибний гурман, цей рецепт неодмінно стане вашим улюбленим. Попереднє приготування займе не більше 30 хвилин. Усього доба маринування – і ароматна ніжна скумбрія на вашому столі. Рідня та гості високо оцінять таку страву. Не вірите? Перевірте!
Інгредієнти для рибної страви
2 скумбрії
2 цибулини
1 ст. ложка солі
0,5 ст. ложки цукру
1 ст. ложка оцту
1 ст. ложка соняшникової олії
6 горошин чорного перцю
3 горошини духмяного перцю
0,5 л води
1 лавровий листок.
Рекомендуємо також рецепт скумбрії соленої по-домашньому.
Як приготувати скумбрію в гарячому маринаді
- Скумбрію випатрати, обрізати голови, порізати на поперечні шматочки 3-4 см завширшки.
- Цибулю порізати півкільцями.
- В банку викласти шарами шматочки скумбрії, перекладаючи цибулею, влити ложку олії.
- Закип’ятити воду, додати сіль, цукор, всі спеції, добре перемішати до повного розчинення солі.
- Залити гарячий маринад разом з нерозчиненими спеціями у банку з рибою та цибулею.
- Закрити кришкою (найкраще металевою, що закручується), охолодити, поставити в холодильник на добу.
- За цей час банку зі скумбрією кілька разів дістати з холодильника і струсити.
- Готову мариновану скумбрію дістати з банки, викласти шматочки риби та цибулі на тарілку для оселедця і подати до столу.
Спробуйте ще приготувати скумбрію запечену в банці.
Якщо ви полюбляєте рибні страви і часто їх готуєте, якщо вам сподобався рецепт скумбрії в гарячому маринаді, будь ласка, напишіть про це у коментарях.