Скумбрія запечена в банці
Рецепт для істинних рибних гурманів – лише риба, спеції та овочі, нічого зайвого. Скумбрія, приготовлена в банці, просто ідеальна: дієтична, ароматна і ніжна. Чудово смакує з гарнірами або ж навіть зі скибкою хліба. Спробуйте приготувати її один раз – вам неодмінно захочеться повторити цю страву на біс. Такі рецепти мусять бути у записнику кожного кулінара.
Інгредієнти для рибної страви
2 тушки скумбрії
2 головки цибулі
1 морквина
2 лаврових листа
7-10 горошин чорного запашного перцю
1 лимон
2 столові ложки соняшником олії
0,5 ч. ложки цукру
1 ч. ложка солі.
Рекомендуємо також рецепт фаршированої скумбрії.
Як приготувати скумбрію в банці
- Якщо скумбрія заморожена, розморозити (не повністю), випатрати, відрізати голову, хвіст, шкірку залишити, промити, дати стекти воді, порізати на порційні шматочки (приблизно на три шматочки кожну рибину).
- Шматочки скумбрії посолити, додати цукор, збризнути лимонним соком, перемішуємо і залишити на 15 хвилин.
- Цибулю порізати кільцями або півкільцями. Моркву – соломкою.
- На дно 1-літрової банки покласти лавровий лист, а потім чергуючи, моркву, цибулю, перець і скумбрію. Зверху налити олії. Банку накрити залізною кришкою, попередньо знявши з кришки гумку.
- Банку з рибою поставити в холодну духовку, потім запалити її, довести вміст банки до кипіння і зменшити температуру до мінімуму (150 градусів). Запікати скумбрію 1 годину.
- Готову скумбрію можна їсти як в гарячому стані, так і холодному стані. З гарніром чи без нього. Філе можна використовувати при приготуванні салатів, точно так само як рибу з промислової консерви.
Спробуйте також приготувати скумбрію солену в домашніх умовах.
Сподобався рецепт скумбрії запеченої в банці? Запікаєте цю рибу в інший спосіб? Напишіть про це у коментарях. Нам дуже цікаво знати вашу думку.