Рецепт овочевого рагу: баклажани з квасолею на зиму

Сьогодні, я поділюся рецептом овочевого рагу: баклажани з квасолею на зиму в банках. Це легкий спосіб приготування заготовки смачного овочевого асорті в домашніх умовах. Усі овочі, на які розщедрилося літо, – у цій страві. Не лінуйтеся готувати, щоб було чим узимку смакувати. А наш рецепт овочевого рагу вам у цьому допоможе. Така заготовка виручить вас тоді, коли нема часу на приготування обіду чи вечері, а порадувати родину хочеться.

Як приготувати овочеве рагу на зиму

Особливість страви є саме квасоля, адже вона є не лише корисною, а й ситною, і чудово підійде в період посту, тому головне правильно її приготувати. Головне, пам’ятайте, що банки потрібно попередньо стерилізувати. А краще купити готову мариновану квасолю, це значно заощадить ваш час. Смакуватиме до м’яса, рису або як самостійна страва, підійде навіть як заправка до борщу. Куштувати страву можна холодною, прикрасити зеленню.

Інгредієнти для салату

Можна також приготувати овочеве рагу зі спаржевою квасолею.

Як приготувати овочеве рагу на зиму

  • Квасолю замочити на кілька годин, а потому відварити до готовності.
  • Баклажани порізати кубиками, посолити і залишити на годину.
  • У каструлю порізати дрібно болгарський перець, потерту на грубу тертку моркву і порізану соломкою цибулю, відтиснуті від соку баклажани і все залити томатним соком.
  • Додати сіль, цукор, гіркий перець, олію, закип’ятити і тушкувати 1 годину на малому вогні.
  • Тепер додати зварену квасолю, подрібнений часник і оцет. Поварити ще 20 хвилин.
  • Салат розлити у стерильні банки і закатати.

Така заготовка  — справжнє джерело вітамінів та корисних речовин. Пісне овочеве рагу може бути не лише з квасолею, а й з м’ясом, в духовці або в мультиварці. Щоб страва вийшла вдалою, потрібно правильно обрати продукти: купуйте квасолю в прозорих банках, щоб бачити чи всі вони цілі та свіжі. Якщо вона суха, то огляньте на наявність чорних точок, їх не повинно бути.

Баклажани обирайте молоді, в них не міститься гіркоти. Солодкий перець візьміть різних кольорів, так страва матиме привабливий вигляд. Овочі під час тушкування краще не помішувати, а акуратно струшувати, так овочеве асорті вийде з цілими шматочками.

Після того, як розлили салат у банки і закатали, переверніть їх та вкутайте рушником, після повного охолодження перенесіть в прохолодне місце. Для експрес варіанту, можете приготувати овочеве рагу з заморожених овочів, використавши куплені або домашні, це значно скоротить час приготування. Краще використовуйте невеликі баночки, щоб після того як відкриєте її, вона не зіпсувалась.

Спробуйте ще рецепт квасолі з м’ясом у горщиках.

Якщо вам сподобався рецепт рецепт консервованого овочевого рагу з квасолею на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора