Гороховий суп з м’ясом і ребрами | Рецепт з телятини

Як варити гороховий суп з м’ясом і ребрами? Рецепт з телятини, але можна взяти й свинину. Перші страви, часто готують з часником, солодким та гострим перцем, і наш не виключення. Приготування супу з горохом без замочування, значно пришвидшить весь процес. А докладний рецепт з відео, допоможе правильно все приготувати.

Горох – джерело природного білка, вітаміну В, мікро- та макроелементів. Але багато хто його не включає в свій раціон, через тривале приготування. Сьогодні ми розповімо як приготувати суп з гороху, без замочування. Але перд цим, пропоную переглянути покроковий відео-рецепт приготування смачного та ситного супу з гороху.

Запам’ятайте, що чим довше стоятиме гороховий суп з реберцями та м’ясом, тим смачнішим та ароматнішим він буде. Тому, не бійтеся готувати велику порцію, якої вистачить на кілька днів. До того ж, гороховий суп, допомагає виведенню токсичних речовин з організму, в тому числі і алкоголю.

Як варити гороховий суп з м’ясом і ребрами

Як варити гороховий суп з м'ясом і ребрами

Можна приготувати дієтичний суп за цим рецептом без м’яса. Але все ж таки з ним, він смачніший та набагато ситніший. Особливо ця страва смакує в холодну пору, адже має властивість чудово зігрівати і насичувати на весь день. Подавати посипавши свіжою зеленню та сухариками.

Імбир, постарайтеся нарізати якомога дрібніше, і додати зовсім небагато, щоб не перебити смак готової страви. Перець кидається в суп цілим, лише відриваючи хвостик, але якщо ви не хочете надто гостру страву, попередньо видаліть насіння або не додавайте його взагалі. Не забувайте, що солити варто лише після того, як розвариться горох.

Інгредієнти для першої страви з м'ясом


  • Горох

  • Телятина

  • Ребра

  • Картопля

  • Болгарський перець

  • Цибуля

  • Перець чилі

  • Морква

  • Свіжа петрушка

  • Імбир

  • Соняшникова олія

  • Вершкове масло

  • Помідори

  • Часник

  • Спеції: сіль, перець, копчена паприка, хмелі-сунелі, лавровий лист.

Спробуйте, пісний гороховий суп.

як приготувати суп з горохом

  • Реберця очищуємо він плівки і нарізаємо порційними шматочками і підсмажуємо на соняшниковій олії до золотистості. Перекладаємо у каструлю.Реберця для супу
  • Нарізаємо дуже дрібно цибулю і кидаємо до ребер, підливаємо трішки олії. Вмикаємо мінімальний вогонь.Суп гороховий з цибулею
  • На сковороді нагріваємо олію та вершкове масло, кладемо шматочки телятини, подрібнений часник та імбир. Підсмажуємо 5-10 хвилин і відправляємо до майбутнього супу.Суп з м'ясом і горохом
  • Моркву нарізаємо дрібними кільцями і кидаємо у каструлю.гороховий суп з овочами
  • Засипаємо попередньо промитий горох, заливаємо все водою. Коли він буде майже готовий додаємо порізану картоплю та спеції.Горох на суп з ребрами
  • Тепер нарізаємо болгарський перець і підсмажуємо на сковороді де готувалась телятина, приблизно 2-3 хвилини.суп гороховий з болгарським перцем
  • Помідори нарізаємо дуже дрібно і теж, кладемо у каструлю разом із смаженим солодким перцем. Для гостроти кидаємо стручок перцю чилі.Гострий суп з чилі
  • За 5 хвилин до готовності, кладемо свіжу петрушку та подрібнений часник.Гороховй суп з м'ясом та зеленню

Рекомендуємо, гороховий суп-пюре з імбиром.

Як варити гороховий суп, щоб горох розварився

Щоб горох швидко розварився, для початку купуйте молоді та колоті зерна, вони повинні мати гладку поверхню, а не зморщену, найкраще підійде “Айдахо”, Хоч і на ніч замочувати його не потрібно, але на 1-2 години краще залити водою, щоб він точно розварився в супі. Але якщо ви любите відчувати шматочки гороху, можете пропустити цей етап.

Як варити гороховий суп, щоб горох розварився

Є ще секрет, як можна розварити горох за кілька хвилин без замочування: помістіть зерна у кавомолку і перебийте їх практично у борошно. Але тоді, доведеться постійно помішувати, щоб він не прилипав до каструлі. Суп вийде ніжний, смачний, з кремовою текстурою.

Дізнайтеся, як варити сочевицю в мультиварці.

Якщо так сталося, що ви придбали твердий сорт гороху, врятувати ситуацію допоможе сода. Крупу залийте водою і додайте чайну ложку соди, зачекайте 15-20 хвилин. Після чого, злийте рідину, промийте горох і починайте готувати. Деякі господині, додають її прямо у каструлю, в якій і варять суп. Звісно, її практично не відчувається, але все ж таки, смак страви це не покращить, до того ж, тоді руйнується вітамін В1.

Рекомендуємо, суп з гарбузом.

Скільки варити горох в супі?

Мабуть всі знають, що горох розварюється досить довго, проте є випадки коли на замочування витрачено багато часу і варити довелось довго, а горох всеодно не розварився. В такому випадку, варто враховувати й інші властивості. Швидкість розварювання, залежить, наприклад, від сорт гороху: можна придбати жовтий або зелений, останній розварюється вдвічі швидше, хоч і меш корисний. Кидати горох краще в киплячу воду, так як холодна збільшить час приготування.

Скільки варити горох в супі?

Пропонуємо, суп з м’ясом та грибами.

Пам’ятайте, чим більші горошини, тим довше доведеться його варити. Тому, краще купити колоти горох, щоб його зварити, вистачить приблизно 50 хвилин. Ще один нюанс, чим більше часу лежить продукт на прилавку, тим важче буде його розварити. Для пришвидшення варіння першої страви, додається шматочок вершкового масла або рослинна олія, ще до закипання першої страви. Це дозволить нагріти воду до ще вищої температури. Можна також, замочувати крупу гарячою водою, закрити кришкою і залишити на годину. Таким чином, горох швидше звариться у страві.

Часте питання, яким задаються господині “скільки потрібно гороху на суп?”. Все це залежить від ваших уподобань, але традиційно, на 1 л води, кладуть 0,5 скл гороху, так як з врахуванням інших продуктів, він буде ситний. Але якщо ви любите густий суп з гороху, можна додати і цілу склянку на літру рідини.

Пропонуємо, вершковий суп з рибою.

Теги: