Вершковий суп із сьомгою
Гадаєте, суп не може бути святковою стравою? Ще й як може! Особливо, якщо він з червоною рибою і вершками. Язика проковтнути можна!
Інгредієнти для вершкового супу
300 г філе свіжої сьомги або форелі
500 г картоплі
300 г помідорів
цибуля-порей або ріпчаста
150 г моркви
500 мл вершків (10–20%)
сіль, олія, зелень
Як приготувати вершковий суп із сьомгою
- Цибулю дрібно порізати. Моркву натерти на дрібній терці.
- Картоплю почистити, нарізати невеликим брусочками.
- Сьомгу нарізати невеликими шматочками.
- Помідори почистити від шкірки (можна опустити на декілька секунд в окріп), нарізати кубиками.
- У каструлі на олії обсмажити цибулю, додати моркву, потім помідори, відтак налити 1 л води, довести до кипіння, додати картоплю, трохи посолити, варити 5–7 хв.
- Додати сьомгу, влити вершки, варити до готовності картоплі (3–5 хв).
- Готовий суп посипати зеленню.