Гороховий суп-пюре з імбиром

Поділитись публікацією:

Густенький і оригінальний на смак супчик, який зігріє в холодну пору і наситить організм енергією овочів. Рецепт простий – під силу навіть початківцям. Найкращим помічником тут стане блендер, однак якщо не маєте такого, можна ретельно попрацювати товкачем, а потім перетерти суп через густе металеве сито.

Інгредієнти для супу-пюре

  • 500 г замороженого зеленого гороху

  • 2 ст. ложки оливкової олії

  • шматочок імбиру довжиною 5 см

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • 2 картоплини

  • 1 л води

  • сіль, перець до смаку

  • сметана, сухарики для подачі.

Рекомендуємо також рецепт французького цибулевого супу в горщиках.

Як приготувати гороховий суп-пюре з імбиром

  • Олію влити на розігріту пательню. Покласти порізані цибулю та імбир, смажити, помішуючи, на малому вогні до прозорості цибулі. Додати потерту на грубій тертці моркву, тушкувати під кришкою на малому вогні 10 хвилин. Зняти з вогню.
  • В каструлю з водою покласти горох, картоплю, довести до кипіння, додати пасеровані овочі, зменшити вогонь до мінімуму і варити доти, доки картопля не стане м’якою.
  • Перелити суп у блендер і змолоти до однорідної маси, процідити.
  • Вилити назад в каструлю і розігріти на помірному вогні.
  • Посолити, поперчити. Подавати зі сметаною та сухариками.
  • Порада від ЇСТИ: приготуйте до цього супу сухарики, підсмажені з часником. Для цього поріжте пластинками 3 зубці часнику та залийте їх 3-ма столовими ложками оливкової або соняшникової олії і дайте настоятися 30 хвилин. Після цього шматочки часнику заберіть, а на цій олії підсмажте маленькі шматочки білого хліба чи багета. Або ж скропіть ароматною олією грінки та запечіть їх у духовці.

Спробуйте ще приготувати гарбузовий суп-пюре.

Вам сподобався рецепт горохового супу-пюре з імбиром? Готуєте подібний, але додаєте якусь особливу приправу? Поділіться своїм кулінарним досвідом, напишіть коментар.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...