Гороховий суп-пюре з імбиром

Поділитись публікацією:

Густенький і оригінальний на смак супчик, який зігріє в холодну пору і наситить організм енергією овочів. Рецепт простий – під силу навіть початківцям. Найкращим помічником тут стане блендер, однак якщо не маєте такого, можна ретельно попрацювати товкачем, а потім перетерти суп через густе металеве сито.

Інгредієнти для супу-пюре

  • 500 г замороженого зеленого гороху

  • 2 ст. ложки оливкової олії

  • шматочок імбиру довжиною 5 см

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • 2 картоплини

  • 1 л води

  • сіль, перець до смаку

  • сметана, сухарики для подачі.

Рекомендуємо також рецепт французького цибулевого супу в горщиках.

Як приготувати гороховий суп-пюре з імбиром

  • Олію влити на розігріту пательню. Покласти порізані цибулю та імбир, смажити, помішуючи, на малому вогні до прозорості цибулі. Додати потерту на грубій тертці моркву, тушкувати під кришкою на малому вогні 10 хвилин. Зняти з вогню.
  • В каструлю з водою покласти горох, картоплю, довести до кипіння, додати пасеровані овочі, зменшити вогонь до мінімуму і варити доти, доки картопля не стане м’якою.
  • Перелити суп у блендер і змолоти до однорідної маси, процідити.
  • Вилити назад в каструлю і розігріти на помірному вогні.
  • Посолити, поперчити. Подавати зі сметаною та сухариками.
  • Порада від ЇСТИ: приготуйте до цього супу сухарики, підсмажені з часником. Для цього поріжте пластинками 3 зубці часнику та залийте їх 3-ма столовими ложками оливкової або соняшникової олії і дайте настоятися 30 хвилин. Після цього шматочки часнику заберіть, а на цій олії підсмажте маленькі шматочки білого хліба чи багета. Або ж скропіть ароматною олією грінки та запечіть їх у духовці.

Спробуйте ще приготувати гарбузовий суп-пюре.

Вам сподобався рецепт горохового супу-пюре з імбиром? Готуєте подібний, але додаєте якусь особливу приправу? Поділіться своїм кулінарним досвідом, напишіть коментар.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...