07.06.2015

Ліниві голубці

Рецепт для дуже зайнятих і лінивих. Адже чи найбільше часу у приготуванні класичної страви займає підготовка капустяних листків. Ці голубці хоч готуються інакше, проте не менш поживні й абсолютно не поступаються смаком та ароматом.

Інгредієнти для голубців

Можете ще приготувати голубці з картоплею та грибами.

Як приготувати ліниві голубці

  • Капусту дрібно порізати і протушкувати у глибокій сковорідці, додавши кілька ложок олії і трохи води. Посолити.
  • Рис відварити до напівготовності.
  • 1 цибулину і 1 морквину злегка підсмажити в олії.
  • Зєднати фарш, капусту, рис і овочі. Посолити, поперчити, додати яйця і добре вимішати.
  • Глибоку форму для запікання змастити щедро олією і викласти масу у вигляді невеликих пиріжків – кожен завбільшки зі звичайний голубець.
  • Підсмажити решту цибулі і моркви, додати сметану, томатну пасту, долити водою, щоб соусу стало стільки, аби покривав повністю голубці у формі. Посолити суміш.
  • Залити голубці і поставити в духовку на 40-45 хвилин. Готові посипати порізаною зеленню.

Рекомендуємо також переглянути ще 13 перевірених рецептів голубців з різними начинками.

Якщо вам сподобався рецепт лінивих голубців, будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.