Ліниві голубці за рецептом Євгена Клопотенка | Владислава Ковальчук

 Голубці —  страва, без якої, не обходиться жоден святковий стіл. Сьогодні, готуватимемо ліниві голубці, за рецептом Євгена Клопотенка. Дізнайтеся, як приготувати ліниві голубці запечені в духовці з м’ясом, рисом, капустою, швидко та смачно.

Рецепт для дуже зайнятих і лінивих. Адже чи не найбільше часу у приготуванні класичної страви займає підготовка капустяних листків. Ці голубці хоч готуються інакше, проте не менш поживні й абсолютно не поступаються смаком та ароматом. До того ж, не доведеться довго возитися із закручуванням листів капусти.

Як приготувати ліниві голубці запечені в духовці

Якщо соус у вас вийшов густим, можете додати трішки води, щоб страва вийшла соковита та ароматна. Інакше, голубці, можуть стати сухими. Замість томатів, можете взяти томатну пасту, кетчуп або свіжі помідори, тоді шкірку потрібно видалити та протушкувати їх кілька хвилин у сковороді або натерти на тертці. Капусту, нарізати можна кубиками, шаткувати соломкою, тобто так, як вам зручно. Час тушкування капусти, залежить від її сорту, вона повинна бути трохи м’якою, щоб страва вийшла ніжною.

Секрети приготування неймовірно смачних голубців.

 Цей рецепт настільки смачний та легкий, що ви можете вже сьогодні порадувати своїх близьких вишуканою і водночас швидкою стравою. А з нашим відео-рецептом, ви зможете зробити це, ще в кілька разів простіше. Адже тут, ви дізнаєтесь не лише всі тонкощі та поради, стосовно приготування, а й отримаєте масу позитву та задоволення від перегляду. Для вас готуватимуть Максим Нікітін та Владислава Ковальчук, редактор Інтерактивного Громадського Телебачення! Переходьте, та дізнайтеся, в якій країні, придумали голубці – буде цікаво та смачно!

Голубці, ви можете готувати з будь-якого, улюбленого рису, але для розсипчастих та ситних лінивих голубців, ми використали саме, рис Басматі. Щоб він гарно приготувався, перед варінням, варто ретельно та кілька разів його промити. Прикрашати готову страву можна свіжою, подрібненою зеленню або тертим сиром. Для любителів гострого, можете додати до соусу, трішки перцю чилі (свіжого або меленого) або подрібнені зубчики часнику.

Інгредієнти для голубців в духовці

  • Фарш

  • Капуста

  • Цибуля

  • Морква

  • Сметана

  • Томати у власному соку

  • Відварений рис

  • Вершкове масло

  • Сіль, спеції за смаком

Можете ще приготувати голубці з картоплею та грибами.

Як приготувати ліниві голубці з рисом

  • Обсмажуємо кілька хвилин цибулю та моркву на вершковому маслі.
  • Капусту дрібно порізати і додати до підсмажених овочів.
  • Поки все готується, робимо соус, для цього, змішуємо сметану та томати до однорідного стану.
  • У глибокій мисці, з’єднуємо фарш з рисом.
  • Тепер, до основи викладаємо засмажку, спеції та знову все перемішуємо.
  • Починаємо ліпити наші голубці, у формі котлет. Викладаємо на деко та заливаємо все соусом, щоб він, практично покрив голубці.
  • Випікаємо 30 хвилин, при температурі 200 градусів.

Рекомендуємо також переглянути ще 13 перевірених рецептів голубців з різними начинками.

Для приготування саме лінивих голубців, можете використати більше м’яса та цибулі, ніж ви додаєте у традиційну страву. Використовуйте нежирне м’ясо, щоб при запіканні, вони не виділили надто багато жиру, який негативно вплине на кінцевий смак. В капусті, краще нарізати ту частину, яка далі від качана, там листя дещо м’якше. Якщо рис трохи склеївся, краще промити його водою, щоб не було великих грудочок, обов’язково, змішувати його з фаршем та овочами в холодному вигляді, хоча б при кімнатній температурі. Формувати голубці, кразе мокрими руками.

Вам сподобається, рецепт голубців по-карпатськи.

Історія виникнення голубців

Голубці, страва української кухні, проста та легка у приготуванні, а от її історія, дещо заплутана. Отже, хто придумав голубці? Назва, з’явилася відносно недавно, у Франції, в 18-19 століттях і походить від слова “голуб”, яких готували на вогні, на решітці, загортаючи їх у листя капусти. Окрім голубів, французи смажили і перепілок. Але така страва, була доступна далеко не всім верствам населення. Тому, згодом, бідні люди, почали готувати “помилкових голубів” – в капустяне листя загортали м’ясо з різними крупами. Пізніше, така страва з капусти, м’яса та рису, французької кухні, стала народною традицією.

Спробуйте, голубці з картоплі вдуховці та мультиварці.

Аналогів, наших голубців є досить багато, наприклад, турецька сарма, яка нагадує долму – листя винограду, фаршироване м’ясним фаршем та рисом. Рецепт голубців практично не змінювався, лише замість винограду, використовували капусту, замість яловичини – курятину або баранину, замість рису – гречку або інші крупи. Сьогодні, голубці, входять в перелік традиційних страв, багатьох країн, в залежності від регіону, можуть змінюватись начинки. Наприклад в Азії, до фаршу, додають гриби шиітаке, тофу та навіть морепродукти. В Скандинавії, їх начиняють відвареною картоплею, свининою та брусничним варенням. До речі, в кавказьких країнах, фаршировані фаршем баклажани, болгарський перець чи інші овочі, також називаються голубцями.

Пропонуємо, літні голубці з виноградного листя.

Невідомо хто і коли придумав, перетворити традиційні голубці на ліниві, проте на сьогоднішній час, “швидкий” варіант, користується неабиякою популярністю. І це не дивно, адже всі інгедієнти подрібнюються, змішуються, а потім смажаться, як звичайні котлети.

Рекомендуємо, пісні голубці з гречкою та грибами.

Якщо вам сподобався рецепт лінивих голубців, будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора