Пісні голубці з картоплею та грибами

Навіть якби надворі не був піст, ці голубці варті того, аби їх приготувати. Бо вони не просто смачні, вони – чудові. Рецептура загалом мало чим відрізняється від традиційної, відмінність тільки у начинці. З картоплі та грибів вона виходить ніжна, наче крем, абсолютно не схожа за консистенцією на рисову. Якщо полюбляєте голубці більш пікантні, додайте більше томатного соусу. У непісні дні можна ще й сметанки покласти, але це вже буде зовсім інша історія…

Інгредієнти для картопляно-грибних голубців

  • 1 капустина

  • 500 г картоплі

  • 300 г печериць

  • 2 цибулини

  • 1 морква

  • 200 г томатної пасти

  • сіль, цукор, мелена паприка, чорний мелений перець до смаку

  • соняшникова олія ​​для смаження.

Рекомендуємо переглянути ще 13 перевірених рецептів неймовірно смачних голубців.

Як приготувати пісні голубці з грибами та картоплею

  • У капустини вирізати качан, розпарити в ледь киплячій воді. Коли листки розм’якнуть, по одному  відокремити їх від капустини, зрізати грубі прожилки.
  • Картоплю почистити та відварити у підсоленій воді. Злити воду, розім’яти в пюре.
  • Одну цибулину порізати і підсмажити на пательні в невеликій кількості олії до золотистого кольору. Додати потерту на грубій тертці моркву та дрібно порізані печериці. Смажити, поки не випарується рідина.
  • Грибну суміш додати до картоплі, посолити, поперчити до смаку, ретельно перемішати.
  • У підготовлені листки класти приблизно по 1 столовій ложці картопляно-грибної начинки, загортати і викладати в глибоку каструлю.
  • Другу цибулину порізати півкільцями і підсмажити на пательні в невеликій кількості олії до золотистого кольору, додати томатну пасту, трохи солі, по 1 ч. ложці цукру і меленої паприки, чорний мелений перець. Дати суміші закипіти і через 2-3 хвилини вилити в каструлю з голубцями.
  • Долити трішки води, щоб ледь покривала голубці. Поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати на мінімальному вогні 1 годину.
  • Готові голубці зняти з вогню і дати трішки охолонути. Подавати, поливши соусом, у яких вони тушкувалися.
  • Порада від ЇСТИ: за 20 хвилин до закінчення тушкування у голубці можна покласти кілька цілих почищених зубців часнику, просто встромивши їх між голубцями – це додасть страві багатшого аромату.

Спробуйте також приготувати капустяні котлети.

Вам посмакував рецепт пісних голубців із картоплею та грибами? Готуєте ще кращі, бо додаєте якийсь секретний компонент? Поділіться своїм рецептом з нами – напишіть коментар.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора