11.05.2015

Голубці по-карпатськи

Хто бував у Карпатах і не смакував страв місцевої кухні? Обійти боком на полонині колибу вам не вибачить шлунок. А якщо досі не куштували гуцульських голубців, спробуйте приготувати їх самі.

Інгредієнти

Рекомендуємо також приготувати оригінальні пиріжки з капустою.

Приготування

  • Начинка картопляна. Картоплю натерти на дрібній тертці, зцідити сік. Заправити підсмаженою дрібною цибулею. Поперчити, посолити. Закрутити такі голубці легко, не притискаючи.
  • Начинка кукурудзяна. Кукурудзяну крупу грубого помелу запарити окропом, покласти на легкий вогонь, щоб тільки набухла. Дрібно посічену цибулю втушкувати на олії, вимішати з борошном, крупою, посолити і посипати перцем.
  • Відварену капустину розібрати на листки і зрізати потовщення. На середину покласти фарш. Сформувати голубці.
  • Скласти у посуд –  на дно каструлі постелити листки або зрізані залишки, щоб голубці не пригоріли. Накрити також капустяним листям. Залити на третину гарячою підсоленою водою.
  • Як тільки голубці закиплять, потрібно перекласти їх у розігріту духовку і запікати упродовж 1,5–2 год.

Спробуйте також рецепт лінивих вареників з капустою.

Сподобався рецепт карпатських голубців? Поширте його в соціальних мережах та прокоментуйте на сайті “Їсти”.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.