Голубці по-карпатськи
Хто бував у Карпатах і не смакував страв місцевої кухні? Обійти боком на полонині колибу вам не вибачить шлунок. А якщо досі не куштували гуцульських голубців, спробуйте приготувати їх самі.
Ingredients
1 кг капусти
- Фарш:
1 кг картоплі
2 цибулини
200 г олії
сіль, перець.
Або: 2 скл. кукурудзяної крупи
2 цибулини
3 ст. ложки борошна
200 г олії, сіль, перець
Рекомендуємо також приготувати оригінальні пиріжки з капустою.
Directions
- Начинка картопляна. Картоплю натерти на дрібній тертці, зцідити сік. Заправити підсмаженою дрібною цибулею. Поперчити, посолити. Закрутити такі голубці легко, не притискаючи.
- Начинка кукурудзяна. Кукурудзяну крупу грубого помелу запарити окропом, покласти на легкий вогонь, щоб тільки набухла. Дрібно посічену цибулю втушкувати на олії, вимішати з борошном, крупою, посолити і посипати перцем.
- Відварену капустину розібрати на листки і зрізати потовщення. На середину покласти фарш. Сформувати голубці.
- Скласти у посуд – на дно каструлі постелити листки або зрізані залишки, щоб голубці не пригоріли. Накрити також капустяним листям. Залити на третину гарячою підсоленою водою.
- Як тільки голубці закиплять, потрібно перекласти їх у розігріту духовку і запікати упродовж 1,5–2 год.
Спробуйте також рецепт лінивих вареників з капустою.
Сподобався рецепт карпатських голубців? Поширте його в соціальних мережах та прокоментуйте на сайті “Їсти”.