06.07.2015

Літні голубці (вірменська кухня)

Якщо українські традиційні голубці вам приїлися, спробуйте приготувати вірменські за цим рецептом – з великою кількістю овочів та спецій, загорнені у виноградне листя.

Інгредієнти для голубців

  • 200 г сала

  • 1 кг м’яса (0,5 кг свинини, 0,5 яловичини)

  • 150–200 г невідвареного рису

  • 3–4 цибулини

  • кріп, кінза (коріандр), петрушка, базилік

  • сіль, чорний і червоний перець до смаку

  • помідори, баклажани, болгарський перець

  • виноградне листя.

Радимо переглянути також 13 найкращих рецептів голубців.

Як приготувати долму або голубці по-вірменськи

  • Пропустити м’ясо разом із салом через м’ясорубку.
  • Перемішати всі продукти, окрім болгарського перцю, помідорів та баклажанів, з фаршем, додаючи потрохи червоного перцю.
  • Дуже дрібно нарізати зелень і теж перемішати з фаршем, додати сіль та перець.
  • З баклажанів, помідорів, болгарського перцю вийняти м’якоть.
  • Половину м’яса загорнути у виноградне листя, а решту покласти в помідори, перець, баклажани. Усе це треба готувати разом.
  • На дно каструлі викласти голубці, а зверху – помідори.
  • Страву залити холодною водою, попередньо розмішавши у ній 2–3 ст. ложки томатної пасти.
  • Тушкувати на маленькому вогні 40–45 хв.

Приготуйте ще ліниві голубці.

Якщо вам сподобався рецепт літніх голубців або вірменської долми, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.