Літні голубці (вірменська кухня)
Якщо українські традиційні голубці вам приїлися, спробуйте приготувати вірменські за цим рецептом – з великою кількістю овочів та спецій, загорнені у виноградне листя.
Інгредієнти для голубців
Радимо переглянути також 13 найкращих рецептів голубців.
Як приготувати долму або голубці по-вірменськи
- Пропустити м’ясо разом із салом через м’ясорубку.
- Перемішати всі продукти, окрім болгарського перцю, помідорів та баклажанів, з фаршем, додаючи потрохи червоного перцю.
- Дуже дрібно нарізати зелень і теж перемішати з фаршем, додати сіль та перець.
- З баклажанів, помідорів, болгарського перцю вийняти м’якоть.
- Половину м’яса загорнути у виноградне листя, а решту покласти в помідори, перець, баклажани. Усе це треба готувати разом.
- На дно каструлі викласти голубці, а зверху – помідори.
- Страву залити холодною водою, попередньо розмішавши у ній 2–3 ст. ложки томатної пасти.
- Тушкувати на маленькому вогні 40–45 хв.
Приготуйте ще ліниві голубці.
Якщо вам сподобався рецепт літніх голубців або вірменської долми, напишіть про це в коментарях.