Секрети приготування неймовірно смачних голубців
Українські голубці – це традиція…це асоціація з теплом домашнього вогнища та запашною стравою, якою мама частувала нас в дитинстві.
Це капусні валики з м’ясним фаршем та рисом з духм’яною заливкою з томатів та болгарського перцю. Але щоб страва вийшла по-справжньому смачною, потрібно знати декілька суттєвих нюансів та особливостей її приготування.
Порада 1: При тушінні голубців потрібно покласти на верхній шар декілька шматочків вершкового масла – страва стане значно смачнішою.
Порада 2: Тушити голубці на подушці з овочів. Нашинковану моркву, солодкий перець, помідори цибулю, дрібно нарізану зелень – кріп, петрушку кладуть між шарами голубців або на дно ємності для тушіння. Додають дрібку солі, трохи води з додаванням вершкового масла або рослинної олії чи сметани.
Порада 3: Тушити голубці можна на газовій плиті на слабкому вогні в закритому емальованому чи чавунному посуді (з товстим дном) чи гусятниці, в глибокій тефлоновій чи керамічній сковороді під закритою кришкою, підливши води з олією або зі сметаною (можна додати рублену зелень та ароматні прянощі) або в духовці на деку, додавши трохи води.
Порада 4: Для приготування голубців можна взяти сухе біле вино або ж натуральні соки – яблучний, виноградний, томатний, розведений водою гранатовий сік та інші за смаком.
Порада 5: Для приготування невеличких голубчиків можна з використати молоде листя білого винограду або ж листя савойської капусти. “Виноградні” голубці з м’ясом та рисом мають азіатське походження та називаються “долма” – вони особливо добре смакують з сметанно-часниковим соусом.
Сподіваємося, що наші поради допоможуть Вам вдосконалити свою кулінарну майстерність та приготувати по-справжньому приголомшливі голубці!