Салат із сардиною, рисом та яйцями «Ромашкова галявина»
А ви знаєте, що зі звичайної баночки сардин можна приготувати вишукану страву? «Ромашкова галявина» – варіант рецепту редакції «Їсти». Смачно, ситно, оригінально. Щоб прикрасити цей салат, не треба бути великим митцем. Досить роздивитися фото і зробити, як показано на ньому.
Інгредієнти для салату з сардинами
0,5 банка консервованої сардини
3 яйця
1 морквина
1 цибулина
1 свіжий огірок
0,5 склянки вареного рису
майонез
зелень кропу та петрушки, зелена цибуля
Спробуйте приготувати салат з куркою та овочами «Полуничка».
Рецепт приготування салата із сардинами
- На дно тарілки викласти відварений рис. Він повинен бути розсипчастим. Тому варити його слід у більшій, ніж зазвичай кількості води, стежити, щоб не переварити, і промити холодною водою, коли буде готовий.
- Шар рису змастити майонезом.
- Сардину без олії розім’яти виделкою і викласти поверх. По ній теж помазати майонезом.
- Тепер посипте дрібно порізаною цибулею. На цибулю викладіть моркву, потерту на грубу тертку, підсмажену в олії і підсолену. Знову – майонез.
- По ньому викладіть порізані дрібно огірки. Змастіть майонезом. Посипте дрібно порізаною зеленню.
- У зварених накруто яєць білки відділіть від жовтків. Білки порізати довгою соломкою, а жовтки потріть на дрібну тертку. З жовтків зробіть серединки ромашок, а з білків – пелюстки (як на фото).
Можна ще приготувати салат із сардини «Різнокольорові кульки».
Смачно? Поділіться рецептом салату із сардин зі своїми друзями!