Салат із сардиною, рисом та яйцями «Ромашкова галявина»

Поділитись публікацією:

А ви знаєте, що зі звичайної баночки сардин можна приготувати вишукану страву? «Ромашкова галявина» – варіант рецепту редакції «Їсти». Смачно, ситно, оригінально. Щоб прикрасити цей салат, не треба бути великим митцем. Досить роздивитися фото і зробити, як показано на ньому.

Інгредієнти для салату з сардинами

  • 0,5 банка консервованої сардини

  • 3 яйця

  • 1 морквина

  • 1 цибулина

  • 1 свіжий огірок

  • 0,5 склянки вареного рису

  • майонез

  • зелень кропу та петрушки, зелена цибуля

Спробуйте приготувати салат з куркою та овочами «Полуничка».

Рецепт приготування салата із сардинами

  • На дно тарілки викласти відварений рис. Він повинен бути розсипчастим. Тому варити його слід у більшій, ніж зазвичай кількості води, стежити, щоб не переварити, і промити холодною водою, коли буде готовий.
  • Шар рису змастити майонезом.
  • Сардину без олії розім’яти виделкою і викласти поверх. По ній теж помазати майонезом.
  • Тепер посипте дрібно порізаною цибулею. На цибулю викладіть моркву, потерту на грубу тертку, підсмажену в олії і підсолену. Знову – майонез.
  • По ньому викладіть порізані дрібно огірки. Змастіть майонезом. Посипте дрібно порізаною зеленню.
  • У зварених накруто яєць білки відділіть від жовтків. Білки порізати довгою соломкою, а жовтки потріть на дрібну тертку. З жовтків зробіть серединки ромашок, а з білків – пелюстки (як на фото).

Можна ще приготувати салат із сардини «Різнокольорові кульки».

Смачно? Поділіться рецептом салату із сардин зі своїми друзями!

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...