Житні кекси з білим шоколадом
Якщо до цього моменту ви вважали, що житнім буває лише хліб, то ми розвіємо ваші переконання. Житньою може бути і солодка випічка. Та до того ж дуже корисна і неймовірно смачна!
Житнє борошно в порівнянні з пшеничним має темніший колір, а готові вироби з нього зберігаються значно довше. У житньому борошні мало клейковини, яка відповідає за пружність та еластичність тіста. Тому, щоб компенсувати цей недолік, житнє борошно рекомендують змішувати з пшеничним.
Інгредієнти для житніх кексів
6 ст. ложок житнього борошна
1 ст. ложка пшеничного борошна
1 ч. ложка розпушувача для тіста
3 яйця
100 г родзинок
150 цукру
щіпка ложки солі
50 г вершкового масла
білий шоколад
Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі з вишнями.
Як приготувати житні кексики з шоколадом
- Жовтки відділити від білків. Жовтки розтерти з половиною цукру (75 г), білки збити із другою половиною цукру.
- Змішати житнє борошно з пшеничним, додати розпушувач і сіль.
- З’єднати борошняну суміш, збиті жовтки і білки, додати розтоплене та охолоджене вершкове масло, обережно вимішати.
- Покласти в тісто родзинки. Ще раз перемішати.
- Форми для випікання кексів змастити маслом (силіконові змащувати не потрібно) або вкласти них паперові формочки. Столовою ложкою викладати тісто не більш як на 2/3 формочки.
- Білий шоколад поламати на часточки і вкласти в кожну формочку по шматочку, зануривши його пальцем у тісто.
- Духовку розігріти до 180 градусів, поставити туди форми з кексами і запікати близько 30 хвилин. Перші 20 хвилин дверці духовки не відчиняти.
- Готовність кексів перевірити дерев’яною паличкою або зубочисткою. Якщо виходить суха – тістечка готові.
- Кекси дістати з духовки, охолодити, посипати цукровою пудрою.
Радимо ще приготувати шоколадні кекси з сирною начинкою.
Сподобався рецепт житніх кексів з білим шоколадом? Розкажіть про нього ще й друзям у соціальних мережах.