Омлет-запіканка з м’ясним фаршем

Ситний сніданок нашвидкуруч? Та запросто! Рецепт запіканки із розряду «бліц». Головне, щоб усі продукти були в холодильнику. Решта – справа техніки: змішав, вилив, поставив у духовку на потрібний час і – в душ. Повернувся – а сніданок уже пахне і до столу запрошує. Залишилось тільки чаю чи кави налити.
Інгредієнти для запіканки-омлета
300 г м’ясного фаршу
5 яєць
50 мл молока
100 г твердого сиру
1 цибулина
вершкове масло для смаження
сіль, перець, зелень на смак
Рекомендуємо також рецепт трихвилинного омлету в мікрохвильовці.
Як приготувати яєчно-м'ясну запіканку
- Цибулю дрібно порізати та обсмажити у розігрітій глибокій пательні (у ній же потім пектиметься запіканка) з додаванням вершкового масла. Коли цибуля зазолотиться, покласти фарш, ретельно вимішати, посолити, поперчити.
- Яйця збити віничком або виделкою, влити молоко, половину тертого на грубій тертці сиру, посолити, поперчити, додати дрібно посічену зелень. Ще раз добре перемішати.
- Обсмажену цибулю з фаршем рівномірно розподілити по пательні та залити яєчною сумішшю. Зверху присипати рештою потертого на грубій тертці сиру.
- Поставити в розігріту до 200 градусів духовку та запікати 15-20 хвилин.
Радимо також приготувати омлет з фруктами.
Сподобався рецепт яєчної запіканка з м’ясним фаршем? Прокоментуйте його на сайті Їсти та поширте в соціальних мережах серед друзів.