27.08.2015

Салат з ананасів і пекінської капусти «Хризантема»

Хризантемою із капусти можна прикрасити будь-який салат, овочеву чи м’ясну нарізку. Спробуйте приготувати такий салатик.

Інгредієнти для салату з ананасами

  • 0,5 банка консервованих ананасів

  • 0,5 кг пекінської капусти

  • 1 банка консервованої кукурудзи

  • 0,5 кг вареного філе курки

  • майонез

  • Для прикраси:
  • пекінська капуста

Приготуйте також грибний суп з пекінською капустою.

Приготування

  • Голівку пекінської капусти розрізати навпіл впоперек. З нижньої частини вирізати прикрасу-хризантему, решту порізати, змішати з порізаним філе, ананасами, кукурудзою, майонезом. Поставити посередині тарілки склянку, викласти салат довкола.
  • Прикрасити хризантемою і кукурудзою.
  • Для того, щоб зробити хризантему, знадобиться спеціальний ніж з лезом у вигляді півтрубочки-жолобка.

    Його можна зробити з відрізаної кришки від будь-якої консервної банки. Необхідно, щоб край кришки був рівним. Якщо він кривий, слід підрівняти його ножицями. Далі на кришку покласти олівець і зігнути її так, щоб перетворилася на жолоб.

    Уздовж товстих прожилок капусти зверху вниз жолобом потрібно зробити зрізи. Пелюстки зверху мають бути вужчі, а знизу товстіші. Різати треба не до кінця листка.

    «Пелюстки» потрібно відігнути, а решту листка обрізати. Що ближче до центру квітки, то коротшими мають бути «пелюстки». Готову хризантему треба покласти у крижану воду, щоб пелюстки розкрилися.

Скуштуйте також цвітну капусту у вершковому соусі.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.