Простий французький цибулевий пиріг

Одна із найпростіших і найулюбленіших страв французької кухні, яку з легкістю може приготувати навіть не досвідчена українська господиня. Несолодкий пиріг на основі з пісочного тіста – надзвичайно смачний, ароматний і калорійний. Але ж не обов’язково одразу з’їдати весь. Із супом, чашкою кави чи навіть як самостійна страва, він смакує як гарячим, так і холодним, наступного дня.

Інгредієнти для цибулевого пирога

  • Для тіста:
  • 100 г масла чи маргарину

  • 100 г сметани

  • 1 ч. ложка розпушувача

  • дрібка солі, борошно

  • Для начинки:
  • 6-7 середніх цибулин

  • олія, вершкове масло для смаження

  • Сіль, спеції

  • Для заливки:
  • 100 мл сметани

  • 2 курячих яйця

  • 100 г твердого сиру

Приготуйте також цибулеві кільця в клярі.

Як приготувати французький цибулевий пиріг

  • З розм’якшеного масла (маргарину), сметани, розпушувача, солі та борошна (для досягнення густої консистенції) замісити досить круте тісто, щоб відлипало від рук.
  • Розкатати тісто качалкою, викласти у форму, розрівняти, зробити бортики. Разом із формою поставити в холод на 30-40 хвилин.
  • Тим часом приготувати начинку. Цибулю порізати півкільцями та обсмажити на пательні в невеликій кількості олії до золотистого кольору. Вкінці додати ложку вершкового масла, розтопити, посолити, поперчити, перемішати і вимкнути вогонь.
  • Викласти цибулю на охолоджений корж.
  • Приготувати заливку. Яйця збити виделкою, додати сметану, посолити. Вилити масу на цибулю.
  • Розігріти духовку до 200 градусів, поставити пиріг. Через 10 хв. температуру знизити до 180.
  • Сир натерти на крупній тертці.
  • Коли заливка трішки загусне, вийняти пиріг, рівномірно посипати тертим сиром і повернути назад у духовку. Випікати, доки сир не набуде золотистого кольору.
  • Готовий цибулевий пиріг дістати з духовки, порізати на порційні шматки.

Спробуйте також приготувати пиріг з яєчно-цибулевою начинкою.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора