Білоруська картопляна бабка «Кучмок»
Один з варіантів рецептів білоруської картопляної бабки – цього разу з реберцями, печерицями та твердим сиром. Страва цілком самодостатня й універсальна – і на щодень підійде, і на святковому столі виглядатиме ефектно. А якщо подати «Кучмок» з грибним чи сирним соусом, то гостей просто за вуха не відтягнеш!
Інгредієнти для картопляної бабки «Кучмок»
Спробуйте ще приготувати білоруську бабку з грибами та фаршем.
Як приготувати картопляну бабку з м'ясом, печерицями та сиром
- Картоплю та цибулю потерти на дрібну тертку, додати панірувальні сухарі та яйця, посолити й поперчити.
- Реберця запекти в духовці.
- Печериці порізати і підсмажити.
- Бекон порізати скибочками.
- У глибоке деко по черзі викладати: скибочки бекону, шар картоплі, м’ясо, зняте з реберець, печериці, знову шар картоплі і зверху порізаний бекон.
- Поставити в розігріту духовку і запікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хв.
- Подавати з грибним або сирним соусом.
Радимо також прочитати рецепт картопляного рулету з фаршем.
Якщо вам сподобався рецепт білоруської картопляної бабки, напишіть про це в коментарях.