01.10.2015

Білоруська картопляна бабка «Кучмок»

Один з варіантів рецептів білоруської картопляної бабки – цього разу з реберцями, печерицями та твердим сиром. Страва цілком самодостатня й універсальна – і на щодень підійде, і на святковому столі виглядатиме ефектно. А якщо подати «Кучмок» з грибним чи сирним соусом, то гостей просто за вуха не відтягнеш!

Інгредієнти для картопляної бабки «Кучмок»

  • 2 кг картоплі

  • 800 г свинячих реберець

  • 800 г бекону

  • 5 яєць

  • 2 цибулини

  • 500 г грибів

  • 200 г твердого сиру

  • 6 ст. ложок панірувальних сухарів

  • 4 ст. ложки борошна

  • сіль, перець

  • зелень на смак.

Спробуйте ще приготувати білоруську бабку з грибами та фаршем.

Як приготувати картопляну бабку з м'ясом, печерицями та сиром

  • Картоплю та цибулю потерти на дрібну тертку, додати панірувальні сухарі та яйця, посолити й поперчити.
  • Реберця запекти в духовці.
  • Печериці порізати і підсмажити.
  • Бекон порізати скибочками.
  • У глибоке деко по черзі викладати: скибочки бекону, шар картоплі, м’ясо, зняте з реберець, печериці, знову шар картоплі і зверху порізаний бекон.
  • Поставити в розігріту духовку і запікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хв.
  • Подавати з грибним або сирним соусом.

Радимо також прочитати рецепт картопляного рулету з фаршем.

Якщо вам сподобався рецепт білоруської картопляної бабки, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.