Фарширована картопля у мультиварці | Рецепт з фаршем
Фарширована картопля з фаршем в томатному соусі та сметані – відмінний варіант страви, якщо ви хочете швидко та легко зготувати ситний обід. Адже рецепт фаршированої картоплі з м’ясом в мультиварці, дуже простий в приготуванні, а сама страва – надзвичайно смачна. Вона здатна не лише добре втамувати ваш голод, але й підняти вам настрій – адже хороша трапеза завжди робить день приємнішим!
Один вигляд фаршированої картоплі, спокушає всіх, хто полюбляє картопляні страви по-домашньому, особливо, якщо ще й начинка приготована з ваших улюблених продуктів.
Фарширована картопля в мультиварці
Їсти.com.ua, пропонує вам дуже вдалий рецепт картоплі, фаршированої м’ясним фаршем, яку можна готувати в мультиварці, оскільки картопля в ній мліє, а не кипить. Тому, не розварюється, а залишається ціленькою. Приготування такої страви вимагає кухарського досвіду хіба на етапі підготовки самих картоплин для фарширування. Однак, потренувавшись, після кількох отворів, ви зрозумієте, що зробити це не так вже й складно.
Інгредієнти для фаршированої картоплі
1 кг картоплі
400 г свинячо-яловичого фаршу
2 цибулини
2 морквини
2 ст. ложки томатної пасти
3 ст. ложки сметани
4-5 зубців часнику
соняшникова олія для смаження
cіль, чорний мелений перець, лавровий лист до смаку.
Рекомендуємо також рецепт картопляної бабки з фаршем у мультиварці.
Як приготувати фаршировану картоплю в мультиварці
- Підготувати начинку для картоплі. Одну цибулину порізати дрібними кубиками, підсмажити в невеликій кількості соняшникової олії на середньому вогні.
- Одну морквину потерти на грубій тертці, додати до цибулі, потушкувати під кришкою 10-15 хв. до м’якості.
- Додати підсмажені овочі до м’ясного фаршу, посолити, поперчити, добре вимішати.
- Як вирізати серединку в картоплі. Спочатку, очистити її від шкірки, зрізати з картоплі шапочки і з допомогою ножа зробити всередині отвір (воронку), а потім, обережно ножем або ложкою, розширяємо ближче до країв. У ці порожнини кладемо фарш.
- Приготувати соус. Моркву і цибулю підготувати так само, як на начинку і підсмажити просто в мультиварці на режимі «випікання» або «смаження». Коли овочі стануть м’якими, посолити поперчити на смак, додати подрібнений часник, сметану та томатну пасту, перемішати і довести до кипіння.
- Покласти в мультикаструлю нафаршировану картоплю отворами догори. Долити води стільки, щоб рідина доходила до половини шару картоплі.
- Обрати режим «тушкування», час 60 хв.
- Після звукового сигналу про завершення приготування мультиварку відкрити, викласти картоплю порційно на тарілку, полити соусом, у якому вона тушкувалася, можна подати додатково сметану.
Якщо ви не змогли вирізати серединку в картоплі, як на фото, ви можете розрізати її упоперек, і тоді вже видаляти середину. Такий спосіб буде, дещо зручніший. Готову гарячу страву, можна посипати тертим сиром та свіжою зеленню петрушки і кропу, що зробить її ще більш смачною та ароматною.
Замінити томатну пасту, можна кетчупом з додаванням гострої аджики, а сметана, лише доповнить пікантний смак соусу. М’ясо підійде будь-яке: куряче, свиняче, яловиче, тощо. Головне, воно не повинно бути надто жирним. В такому випадку, краще купувати м’ясо, і самостійно приготувати фарш.
До м’ясного фаршу, ще іноді, додають гриби: печериці, лісові білі, польські, тощо. Фарширована картопля з фаршем та грибами, нічим не гірша. Для цього, варто лише обсмажити цибулю з лісовими грибами та додати до фаршу. Все смачне – просто!
Спробуйте ще приготувати картоплю у пакеті для запікання.
Якщо ви – щасливий власник мультиварки і вам сподобався рецепт фаршированої картоплі, будь ласка, поділіться своїми враженнями у коментарях.