24.12.2015

Картопля, фарширована м’ясом, у мультиварці

Фарширована картопля – це відмінний варіант страви, якщо ви хочете швидко та легко зготувати ситний обід. Адже рецепт фаршированої картоплі дуже простий в приготуванні, а сама страва надзвичайно смачна. Вона здатна не лише добре втамувати ваш апетит, але й підняти вам настрій – адже хороша трапеза завжди робить день приємнішим!

Фарширована картопля – це дуже смачна та апетитна страва, один вигляд якої спокушає всіх, хто полюбляє картопляні страви, особливо якщо ще й начинку приготовано з ваших улюблених продуктів.

Їсти.com.ua проплнує вам дуже вдалий рецепт фаршитованої картоплі, яку можна готувати в мультиварці, оскільки картопля в ній мліє, а не кипить. Тому не розварюється, а залишається ціленькою. Приготування такої страви вимагає кухарського досвіду хіба на етапі підготовки самих картоплин для фарширування. Однак, потренувавшись, після кількох отворів, ви зрозумієте, що зробити це не так вже й складно.

Інгредієнти для фаршированої картоплі

  • 1 кг картоплі

  • 400 г свинячо-яловичого фаршу

  • 2 цибулини

  • 2 морквини

  • 2 ст. ложки томатної пасти

  • 3 ст. ложки сметани

  • 4-5 зубців часнику

  • соняшникова олія для смаження

  • cіль, чорний мелений перець, лавровий лист до смаку.

Рекомендуємо також рецепт картопляної бабки з фаршем у мультиварці.

Як приготувати фаршировану картоплю в мультиварці

  • Підготувати начинку для картоплі. Одну цибулину порізати дрібними кубиками, підсмажити в невеликій кількості соняшникової олії на середньому вогні.
  • Одну морквину потерти на грубій тертці, додати до цибулі, потушкувати під кришкою 10-15 хв. до м’якості.
  • Додати підсмажені овочі до м’ясного фаршу, посолити, поперчити, добре вимішати.
  • Підготувати картоплю. Очистити її від шкірки, зрізати з картоплі шапочки і з допомогою чайної ложечки чи ножа вишкрябати серединку. У ці порожнини покласти фарш.
  • Приготувати соус. Моркву і цибулю підготувати так само, як на начинку і підсмажити просто в мультиварці на режимі «випікання» або «смаження». Коли овочі стануть м’якими, посолити поперчити на смак, додати подрібнений часник, сметану та томатну пасту, перемішати і довести до кипіння.
  • Покласти в мультикаструлю нафаршировану картоплю отворами догори. Долити води стільки, щоб рідина доходила до половини шару картоплі.
  • Обрати режим «тушкування», час 60 хв.
  • Після звукового сигналу про завершення приготування мультиварку відкрити, викласти картоплю порційно на тарілку, полити соусом, у якому вона тушкувалася, можна подати додатково сметану.

Спробуйте ще приготувати картоплю у пакеті для запікання.

Якщо ви – щасливий власник мультиварки і вам сподобався рецепт фаршированої картоплі, будь ласка, поділіться своїми враженнями у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.