20.11.2015

Картопляні кексики з куркою та сиром

Чудова альтернатива картопляним зразам. Готуються простіше, не вимагають стояння біля розпеченої пательні. А в результаті – значно смачніша і корисніша страва, адже на відміну від смажених на олії картопляників ці кошички-пиріжечки запікаються у духовці з мінімумом жиру. У якості начинки, крім курки, можна використовувати й інше м’ясо, фарш, а також грибочки чи шматочки ковбаси.

Інгредієнти для кексів

  • Тісто:
  • 5 картоплин

  • 1 яйце

  • 3 ст. ложки борошна з гіркою

  • сіль до смаку.

  • Начинка:
  • 0,5 кг курячого філе

  • 1 невелика цибулина

  • 2 зубці часнику

  • 150 г твердого сиру

  • сіль, перець до смаку

  • масло для змащування формочок

  • сухарі для посипання

Радимо також рецепт картопляних ватрушок.

Як приготувати картопляні кексики з курячою начинкою

  • Картоплю почистити, зварити, розім’яти в пюре. Коли трішки схолоне, додати яйце і борошно, розмішати, посолити за смаком.
  • Приготувати начинку. Куряче м’ясо вимити, порізати на дрібні шматочки або перекрутити у м’ясорубці через насадку з великими отворами. Цибулю та часник також пропустити через м’ясорубку або змолоти в блендері. Додати до курячого фаршу, посолити, поперчити за смаком, добре вимішати.
  • Форми для кексів змастити маслом або маргарином і присипати панірувальними сухарями. Сир натерти на крупній тертці.
  • У кожну виїмку покласти приблизно по одній столовій ложці картопляного тіста, в центрі зробити ямки для начинки.
  • На картопляне тісто викладати 1 чайні  ложці м’ясної начинки, зверху покласти по щіпці тертого твердого сиру.
  • Форми з картопляними кексиками поставити у розігріту до 170 градусів духовку. Запікати близько 30 хвилин, поки не розплавиться і не зарум’яниться сир.
  • Готові пиріжки дістати з духовки, трішки остудити і обережно дістати з форми.

Спробуйте ще приготувати картопляні палюшки з сиром.

Випробували рецепт картопляних кексиків з куркою та сиром? Сподобалось чи ви приготували б смачніше? Поділіться своїми зауваженнями у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.