Картопляна бабка з м’ясним фаршем у мультиварці

Рецепт такого собі велетенського деруна, яким можна нагодувати всю родину. У мультиварці картопляна бабка з фаршем виходить дуже соковитою, не пересушеною. Хоча з таким же успіхом страву за цим рецептом можна запекти і в духовці. Щоправда, час і температуру тоді доведеться контролювати самотужки.

Інгредієнти для картопляної бабки

  • 1 кг картоплі

  • 3 цибулини

  • 1 яйце

  • 200 г будь-якого м’ясного фаршу

  • 1 ст. ложка крохмалю

  • сіль, перець, зелень до смаку

  • олія для смаження.

Радимо також приготувати білоруську картопляну бабку з грибами в духовці.

Як приготувати картопляну бабку в мультиварці

  • Дві цибулини дрібно порізати і обсмажити у розігрітій пательні з невеликою кількістю олії.
  • Коли почне золотитися, покласти фарш і обсмажувати його до тих пір, поки не змінить колір, постійно розминаючи, щоб не перетворився на котлету. Посолити, поперчити, охолодити.
  • Картоплю натерти на грубій тертці. Туди ж додати натерту на дрібній тертці третю цибулину.
  • Всипати крохмаль, додати яйце, та охолоджений фарш. Перемішати до однорідності.
  • Каструлю мультиварки змастити маслом, викласти картопляну масу.
  • Готувати на режимі «випічка» 50 хвилин.
  • Виймати не відразу, дати постояти в режимі «підігрів» хвилин 10.
  • Дістати бабку за допомогою контейнера для пароварки.
  • Змастити верх картопляної бабки сметаною, посипати подрібненою зеленню і подавати.
  • Порада від ЇСТИ: замість фаршу в картопляну бабку можна покласти дрібно порізані та підсмажені шматочки м’яса або бекону.

Рекомендуємо ще переглянути рецепт картопляної піци (на деруні).

Вам сподобався рецепт картопляної бабки з м’ясним фаршем у мультиварці? Готуєте таку ж, тільки у духовці? Чи додаєте замість крохмалю борошно? Прокоментуйте рецепт на сайті. Нам важливо знати вашу думку.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора