Картопляна бабка з м’ясним фаршем у мультиварці
Рецепт такого собі велетенського деруна, яким можна нагодувати всю родину. У мультиварці картопляна бабка з фаршем виходить дуже соковитою, не пересушеною. Хоча з таким же успіхом страву за цим рецептом можна запекти і в духовці. Щоправда, час і температуру тоді доведеться контролювати самотужки.
Інгредієнти для картопляної бабки
Радимо також приготувати білоруську картопляну бабку з грибами в духовці.
Як приготувати картопляну бабку в мультиварці
- Дві цибулини дрібно порізати і обсмажити у розігрітій пательні з невеликою кількістю олії.
- Коли почне золотитися, покласти фарш і обсмажувати його до тих пір, поки не змінить колір, постійно розминаючи, щоб не перетворився на котлету. Посолити, поперчити, охолодити.
- Картоплю натерти на грубій тертці. Туди ж додати натерту на дрібній тертці третю цибулину.
- Всипати крохмаль, додати яйце, та охолоджений фарш. Перемішати до однорідності.
- Каструлю мультиварки змастити маслом, викласти картопляну масу.
- Готувати на режимі «випічка» 50 хвилин.
- Виймати не відразу, дати постояти в режимі «підігрів» хвилин 10.
- Дістати бабку за допомогою контейнера для пароварки.
- Змастити верх картопляної бабки сметаною, посипати подрібненою зеленню і подавати.
- Порада від ЇСТИ: замість фаршу в картопляну бабку можна покласти дрібно порізані та підсмажені шматочки м’яса або бекону.
Рекомендуємо ще переглянути рецепт картопляної піци (на деруні).
Вам сподобався рецепт картопляної бабки з м’ясним фаршем у мультиварці? Готуєте таку ж, тільки у духовці? Чи додаєте замість крохмалю борошно? Прокоментуйте рецепт на сайті. Нам важливо знати вашу думку.