03.10.2015

Картопля з грибами та сметаною в мультиварці

Якщо результат прогулянки в лісі увінчаний декількома повними кошиками грибних трофеїв, значить сил на приготування обіду залишається зовсім мало. Саме в такі моменти на допомогу приходить мультиварка. Рецепт картоплі з грибами – простий і улюблений. Залишається тільки завантажити все в диво-пічку і натиснути кілька кнопок.

Інгредієнти для картоплі з грибами

  • 0,5 кг картоплі

  • 400 г грибів (лісових або печериць)

  • 3 ст. ложки вершкового масла або олії

  • 3 зубки часнику

  • 150 мл сметани

  • сіль, перець, зелень на смак.

Приготуйте також картоплю у пакеті для запікання.

Як приготувати картоплю з грибами в мультиварці

  • Картоплю почистити та порізати кубиками приблизно 2х2 см.
  • Лісові гриби попередньо відварити в підсоленій воді, печериці варити не потрібно.
  • У мультиварку налити олію або розтоплене вершкове масло, покласти гриби, картоплю.
  • Увімкнути, вибрати режим “плов”.
  • За 10 хв до закінчення приготування покласти подрібнений часник, посолити, поперчити, влити сметану і перемішати.
  • Після звукового сигналу про закінчення приготування додати подрібнену свіжу зелень. Закрити кришку і залишити на програмі “підігрів” ще хвилин 15.

Радимо ще переглянути рецепт картопляної бабки з грибами.

Якщо вам сподобався рецепт картоплі з грибами та сметаною в мультиварці, напишіть про це в коментарях на сайті та поділіться враженнями у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.