Картопля з грибами та сметаною в мультиварці
Якщо результат прогулянки в лісі увінчаний декількома повними кошиками грибних трофеїв, значить сил на приготування обіду залишається зовсім мало. Саме в такі моменти на допомогу приходить мультиварка. Рецепт картоплі з грибами – простий і улюблений. Залишається тільки завантажити все в диво-пічку і натиснути кілька кнопок.
Інгредієнти для картоплі з грибами
0,5 кг картоплі
400 г грибів (лісових або печериць)
3 ст. ложки вершкового масла або олії
3 зубки часнику
150 мл сметани
сіль, перець, зелень на смак.
Приготуйте також картоплю у пакеті для запікання.
Як приготувати картоплю з грибами в мультиварці
- Картоплю почистити та порізати кубиками приблизно 2х2 см.
- Лісові гриби попередньо відварити в підсоленій воді, печериці варити не потрібно.
- У мультиварку налити олію або розтоплене вершкове масло, покласти гриби, картоплю.
- Увімкнути, вибрати режим “плов”.
- За 10 хв до закінчення приготування покласти подрібнений часник, посолити, поперчити, влити сметану і перемішати.
- Після звукового сигналу про закінчення приготування додати подрібнену свіжу зелень. Закрити кришку і залишити на програмі “підігрів” ще хвилин 15.
Радимо ще переглянути рецепт картопляної бабки з грибами.
Якщо вам сподобався рецепт картоплі з грибами та сметаною в мультиварці, напишіть про це в коментарях на сайті та поділіться враженнями у соціальних мережах.