28.09.2020

Креативні ресторани України | Топ 5 незвичайних дизайнів

Креативні ресторани та кафе України | Топ 5 незвичних дизайнів

Щоб привернути увагу туристів, кожен власник, хоче урізноманітнити своє кафе, ресторан, тощо, роблячи дизайн незвичним. У різних країнах світу, можна знайти безліч різноманітних закладів з креативним дизайном та цікавою кухнею, проте й Україна, не відстає. Пропонуємо топ 5 незвичних дизайнів кафе та ресторанів в Україні.

Потрапляючи у нестандартні заклади, захоплюєшся фантазією власників, які змогли втілити в життя свої задуми. Проте, саме це, стає виграшною картою, яка привертає увагу клієнтів. На сьогоднішній день, не так просто вигадати щось оригінальне, та нове, яке не знайдеш ніде. Проте, маючи багату фантазію, все ж таки можна зробити щось незвичайне у дизайні ваших ресторанів, кафе, пабів, тощо.

Незвичайні ресторани України

Ресторани з оксамитовими диванами та нудьгуючими кількома офіціантами вже давно не актуальні. Адже зараз, люди шукають де можна і смачно поїсти, і відчути приємну атмосферу, і побачити щось незвичайне а нове.

Гастрономічна культура України, не стоїть на місці, пропонуючи відвідувачам, все нові та цікаві формати закладів громадського харчування. Тому, пропонуємо добірку, креативних закладів України, з незвичайним дизайном, де можна не лише смачно поїсти, а й де є на що поглянути. Тож, якщо ви хочете нових позитивних вражень від ресторанів з цікавим концептом, рекомендуємо відвідати хоча б деякі з наведених нижче.

1. Ресторан “Odessa” у Києві

Ресторан "Odessa" у Києві

Ресторан “Odessa” – концептуальний заклад, родзинкою якого є 30 кілометрів канату і отара морських баранців. В меню гастрономічні та авторські страви,деякі з них готують прямо в залі. Наприклад, запікають кролика, яловичі та баранячі ребра, рибу та овочі. У ресторані, готують їх і за технологією “Sous-vide”: м’ясо та рибу кладуть у вакуумний мішечок і томлять в спеціальній печі при температурі не більше 60 °C. Техніка “су-від” дозволяє готувати делікатні та соковиті страви, які не будуть пересушені, пересмажені, або ж навпаки — сирими. 

Щоб гості могли насолоджуватись смачними та оригінальними стравами, тут щомісяця оновлюється меню. Подача тут, дещо не стандартна: вашу страву можуть приготувати при вас, або подати в диму із сухого льоду. Можна замовити мега-коктейлі, які досягають літрових об’ємів, і не лише фруктові, а й овочеві. Проте, у вихідні тут сімейна атмосфера: спеціально для дітей облаштована зона з сучасними іграми та гаджетами, а також їх розважатимуть аніматори.

Практично одразу після відкриття, заклад потрапив на сторінки лондонського журналу ” Wall paper”.

2. Ресторан-пивоварня «Ковчег» у Тернополі

Ресторан-пивоварня «Ковчег» у Тернополі

Ресторан-пивоварня «Ковчег» – єдиний екологічний заклад у вигляді корабля. Екологічність, полягає в тому, що він забезпечений власним джерелом енергії. Так як дах, вкритий сонячними панелями. Ресторан збудований старовинними методами з соломи та глини. Також, він відкритий для екскурсій, де можна побачити “зелені” фігури у формі тварин та рослин.

Для дітей, облаштований спеціальний майданчик, а у меню, є навіть козяче молоко. Окрім цього, на території закладу є равликова ферма та невеликий звіринець, тому, тут буде цікаво дітям. До того ж: є безпечна ігрова кімната, з кріслами для годування, пеленальними столиками, за малечею наглядатиме няня. А ще працює найбільша літня тераса у Тернополі.

Завдяки власному виробництву, страви тут з екологічно чистих продуктів. Пиво виготовляється з німецьких сортів солоду та не пастеризується і не фільтрується.

3. Ресторанний комплекс “Кабачок на бочок”

Ресторанний комплекс "Кабачок на бочок"

Ресторанний комплекс “Кабачок на бочок” – сімейний ресторан, який має вигляд перевернутого будинку. В меню ви знайдете страви української, європейської, грузинської, американської та японської кухонь. В складі комплексу міститься три зали: “80 днів навколо світу, пивний зал “Єнот”, та кафе-зал “Джуманджі”, а також дитяча кімната з назвою “Ребус-Горище”.

В одному із залів ви знайдете барну стійку-акваріум та кораблі, в іншому – перевернутий дворик, де підлога блакитного кольору неба, а на стелі ростуть дерева, кущі та тече річка. Також, тут проводяться різні майстер-класи, працює дитяча школа акторської майстерності.

Тут, ви навіть знаходиться резиденція Діда Мороза.

4. Фіто-кафе «Соляна печера» у Києві

 Фіто-кафе «Соляна печера»

В кафе “Соляна печера”, можна не лише смачно поїсти а й укріпити власне здоров’я. Так як, інтер’єр складається повністю із закарпатської солі. Щоб зайти в надра “печерного” кафе, потрібно пройти вузькі сходи. Стіни, стеля і підлога якого зроблена із лікувальної солі. На його інтер’єр знадобилося понад 10 тонн солі, тут навіть меблі, інкрустовані сольовими кристалами.

Перебуваючи у фіто-кафе, ви вдихаєте лікувальне повітря, особливістю якого є висока іонізація, стерильність та концентрація соляного аерозолю. Саме цього, не вистачає багатьом жителям великих міст, які страждають захворюванням дихальних шляхів чи алергіями.

Зал, час від часу змінює освітлення, від чого сольові кристали змінюють колір в зелений, блакитний або рожевий відтінки.

5. Львівська копальня кави

Львівська копальня кави

Львівська копальня кави – креативна кав’ярня в книжковому магазині, розташована на площі Ринок. Відвідувачі, можуть спуститися в шахту де “видобувають” зерна кави і поспостерігати за цим процесом. При вході, кожному видають каски, є багато фотозон, а самому приміщенні – напівтемрява.

Якщо замовити “правильний” напій, можна побачити вогняне шоу, яке влаштують бармени. Наприклад, “Запаяна кава” – при вас виготовляють цукрову карамель – паяльною лампою. У закладі, на першому поверсі, можна придбати каву в зернах, яку обсмажуватимуть просто на ваших очах, і не лише її, адже там ціла сувенірна крамниця, де ви знайдете навіть сережки з кавових зерен.

Кафе має власний дворик, з прозорим дахом та сценою, де проходять різні концерти.

Дах з очерету для ресторанів

На сьогодні, здивувати людей просто смачною їжею, практично неможливо. Тому, власники вигадують оригінальні та незвичайні дизайни, оригінальне меню та подачі. Адже вдалий інтер’єр теж, дуже важливий для процвітання закладів, не менше ніж смачна їжа чи напої.

Мабуть, ще одним з цікавих задумів, які почали все більше набирати популярність, є покриття дахів з очерету. Таким оригінальним дизайном, славляться багато австрійських та бельгійських ресторанів і кафе. Покрівлі з очерету, з кожним днем, стають все більш популярні і в Україні, і не дивно, адже це екологічно, практично та надійно. Він вважається одним з найбільш доступних та не дорогих матеріалів. Тому, саме час зробити оригінальний дизайн, який приверне увагу багатьох відвідувачів.

Сьогодні відродження покрівельних робіт з очерету – відмінна можливість створити екологічно чисту споруду. А виготовленням та монтажем екологічних дахів з очерету в Україні, понад 14 років, займається компанія West-Reed, яка допоможе вам створити, екологічно чистий та оригінальний дизайн вашого закладу.

Залишити коментар

Your email address will not be published.