Сирний «копчений» соус
Просто чудовий рецепт соусу для овочів – відвареної шпарагівки чи тушкованої цвітної капусти. А з макаронами іде просто на «ура». Самодостатній і повноцінний навіть без додавання м’яса чи ковбаси. А ще можете поекспериментувати з ароматними травами – лише, глядіть, обережно і потрошку, щоб не зіпсувати і без того гарний смак.
Інгредієнти для соусу
2 ст. ложки вершкового масла
150 г ковбасного сиру
2 ст. ложки борошна
1 склянка молока
1 склянка води
1 зубок часнику
сіль, перець до смаку.
Рекомендуємо також рецепт пивного соусу.
Як приготувати сирний соус з «копченим» смаком
- Вершкове масло розтопити на сковороді на мінімальному вогні, додати борошно і обсмажити його до золотистого кольору.
- Помішуючи, тонкою цівкою влити молоко, а потім воду. Кількість води можна зменшити якщо, хочете більш густий соус.
- Не перестаючи помішувати, довести соус до кипіння, щоб загуснув.
- Варити 2 хвилини на мінімальному вогні. Посолити, поперчити.
- Натерти на дрібній тертці сир і додати його в соус.
- Варити, постійно помішуючи, поки сир повністю не розчиниться і соус не стане однорідним.
Радимо ще переглянути підбірку із шести найкращих рецептів соусів до овочів.
Сподобався рецепт сирного соусу з копченим смаком? Усе вдалося? Якщо у вас виникли зауваження або кращі ідеї стосовно приготування, висловіть їх у коментарях.