10 найсмачніших рецептів млинців
Масниця, або як кажуть за українським звичаєм Колодій, у розпалі. У цей сиропусний тиждень напереродні Великого посту православні християни відмовляються від м’ясної їжі і традиційно готують налисники – тонкі млинці, у які загортають різноманітні начинки. У кожної господині існує в запасі безліч млинцевих рецептів млинців – як солодких, так і несолодких. Пропонуємо вам добірку, яка дозволить вам гідно провести Колодій із новим та оригінальним рецептом щодня. Таких млинців ви ще не куштували!
1. Томатні млинці
Ingredients
3 курячі яйця
молоко
олія
3 столові ложки борошна
1,5 чайної ложки томатної пасти
цукор, сіль
- Начинка:
1/2 капустини
1/2 цибулини
4 штучки чорносливу
сіль
Directions
- Просіяне борошно змішати з яйцем і молоком, додати томатну пасту, олію, дрібку цукру і солі, ретельно збити до консистенції рідкої сметани.
- Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змазуючи її час від часу олією. Капусту і цибулю подрібнити та протушкувати на сковорідці.
- Зняти з вогню, додати порізаний кубиками чорнослив, посолити і перемішати. На готові млинці викласти начинку і загорнути рулетиками або конвертиками.
Доповнення до млинцевої теми: 14 улюблених начинок для налисників
2. Бурякові млинці
Ingredients
200 грамів червоного буряка
по 50 мілілітрів олії і ряжанки
2 склянки борошна
1,5 склянки молока
1 куряче яйце
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка солі
- Начинка:
450 грамів курячого філе,
пів склянки гречаної крупи
цибулина
пучок зелені
3 столові ложки вершків
1 столова ложка лимонного соку
Directions
- Буряк помити і відварити до готовності, почистити, порізати шматочками і додати в молоко. За допомогою блендера змолоти буряк з молоком до однорідної консистенції, додати просіяне борошно, яйце, ряжанку, цукор і сіль, ретельно перемішати та залишити, щоб постояло приблизно 20 хвилин.
- Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змащеній олією.
- Куряче філе і гречку відварити. М’ясо дрібно порізати і перемішати з гречкою.
- Цибулю почистити, порізати і підсмажити на олії до золотистого кольору, додати в гречку і перемішати.
- Лимонний сік, подрібнену зелень, вершки та сіль додати до гречаної начинки і ретельно вимішати. Викласти начинку на млинці і загорнути.
Рецепт гречаних млинців на пиві з яблуками та родзинками
3. Шоколадні млинці
Ingredients
по 250 грамів молока і борошна
80 грамів води
40 грамів цукру
20 грамів какао
2 курячі яйця
олія
- Начинка:
500 грамів кисломолочного сиру
півсклянки кокосової стружки
15 грамів ванільного цукру
4 столові ложки цукру
100 грамів йогурту
Directions
- Курячі яйця збити з цукром і сіллю, додати столову ложку олії, молоко і воду, ретельно перемішати до однорідності.
- Борошно просіяти разом з какао і додати в яєчну суміш, добре перемішати, щоб не було грудочок. Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змащеній олією.
- Кисломолочний сир збити з йогуртом, цукром і ванільним цукром. Додати кокосову стружку і добре перемішати.
- Викласти начинку на млинці та загорнути.
Рецепт млинців на пиві з картоплею та сиром
4. Кавові млинці
Ingredients
250 мілілітрів молока
75 грамів борошна
1 куряче яйце
по 2 столові ложки какао, цукру і олії
1 чайна ложка розчинної кави
по 0,5 чайної ложки розпушувача для тіста і солі
- Начинка:
250 грамів кисломолочного сиру
4 столові ложки цукрової пудри
3 столові ложки сметани
1 чайна ложка лимонної цедри
Directions
- Молоко довести до кипіння і розчинити в ньому каву, додати цукор і сіль, перемішати і залишити, щоб охололо. Додати яйце, олію, ретельно збити, додати просіяне борошно з какао, акуратно перемішати, щоб не було грудочок і залишити на 30 хвилин.
- Випікати млинці на розігрітій сковорідці з додаванням олії.
- Кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану і лимонну цедру збити за допомогою блендера або міксера до однорідності.
- Загорнути начинку в млинці.
Рецепт млинців у пляшці – так легко ви ще не готували!
5. Млинці зі шпинату
Ingredients
300 мілілітрів молока
200 грамів борошна
100 грамів шпинату
2 курячі яйця
3 столові ложки олії
1 столова ложка цукру
чайна ложка солі
- Начинка:
200 грамів вершкового плавленого сиру
150 грамів слабосоленого лосося
Directions
- Молоко збити з яйцями, додати олію, цукор, сіль, просіяне борошно і шпинат, подрібнений за допомогою блендера.
- Ретельно перемішати до однорідної маси і залишити на 10 хвилин, після чого випікати тонкі млинці на змащеній олією, розігрітій сковорідці.
- Млинці змастити сиром і покласти шматочки лосося, загорнути рулетиком і порізати на шматочки.
6. Вівсяні млинці
Ingredients
250 грамів молока
150 грамів вівсяного борошна
4 яйця
4 столові ложки вершкового масла
сіль
- Начинка:
250 грамів кисломолочного сиру
300 грамів маку
4 столові ложки сметани
вишня сушена
цукор
Directions
- Молоко перемішати з яйцями, просіяним борошном, м’яким вершковим маслом і сіллю. Залишити на 10 хвилин, а потім знову добре перемішати.
- Випікати на розігрітій сковорідці з олією.
- Кисломолочний сир перемішати з сметаною, цукром, маком і вишнею.
- Викласти начинку на млинець і загорнути.
Рецепт млинців із банановою начинкою
7. Млинці на згущеному молоці
Ingredients
560 мілілітрів води
300 грамів згущеного молока
1,5 склянки борошна
2 курячі яйця
2 столові ложки олії
0,5 чайної ложки солі
- Начинка:
3 яблука
3 столові ложки цукру
1 чайна ложка кориці
2 столові ложки вершкового масла
Directions
- Курячі яйця збити з водою, додати згущене молоко, олію, сіль, просіяне борошно і все добре перемішати, щоб не було грудочок, та залишити на 20 хвилин.
- Випікати на розпеченій сковорідці з додаванням олії.
- Цукор з вершковим маслом розтопити в каструлі, додати почищені, подрібнені яблука і корицю, трішки протушкувати.
- Начинку викласти на млинець і загорнути як вам до вподоби.
Рецепт арабських млинців із сиром та горіхами
8. Мандаринові млинці
Ingredients
200 грамів борошна
400 мілілітрів молока
3 курячі яйця
1 мандарин
3 столові ложки олії
1 столова ложка цукру
сіль
- Начинка:
70 грамів вершкового масла
3 банани
1 лимон
2 столові ложки цукру
Directions
- Молоко збити з яйцями, цукром, сіллю, олією, просіяним борошном до однорідної консистенції.
- Мандарин ошпарити кип’ятком, натерти цедру і вичавити сік, додати в тісто, добре перемішати.
- Насмажити млинців на розігрітій сковорідці змазаній олією.
- Вершкове масло збити з цукром, додати розім’яті банани з лимонним соком і викласти начинку на млинці, загорнути.
9. Млинці на сироватці з печерицями
Ingredients
500 мілілітрів сироватки
1,5 склянки борошна
3 столові ложки олії
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка розпушувача для тіста
сіль
- Начинка:
300 грамів печериць
3 цибулини
2 курячі яйця
1 морквина
мелений чорний перець, сіль
Directions
- Сироватку перемішати з просіяним борошном, додати розпушувач для тіста, олію, цукор, сіль. Випікати на розпеченій сковорідці з олією.
- Курячі яйця відварити, охолодити і подрібнити. Моркву і цибулю почистити, подрібнити і підсмажити на олії. Печериці почистити і підсмажити.
- Всі інгредієнти перемішати, поперчити, посолити і вимішати. Викласти начинку на млинець і загорнути.
Рецепт млинцевого торта з печерицями
10. Млинці на воді з м’ясною начинкою
Ingredients
500 мілілітрів води
2 склянки борошна
2 курячі яйця
2 столові ложки цукру
сіль
- Начинка:
400 грамів м’яса
цибулина
3 столові ложки олії
пучок зелені
мелений чорний перець, сіль
Directions
- Курячі яйця збити з водою, додати цукор, сіль, просіяне борошно і ретельно перемішати до однорідної консистенції. Випікати тонкі млинці на розігрітій сковорідці з додаванням олії.
- М’ясо відварити до готовності в підсоленій воді, охолодити і дрібненько порізати або пропустити через м’ясорубку. Цибулю почистити, подрібнити і підсмажити до золотистого кольору, додати в сковорідку м’ясо, перемішати і смажити ще 10 хвилин.
- Зняти з плити, додати сіль і подрібнену зелень.
- На млинець викласти начинку і загорнути.
Рецепт тонких картопляних млинців
Як загорнути млинці – 10 способів
А ви готові до Колодія? Збережіть рецепти млинців і діліться інформацією з друзями в соціальних мережах.