09.03.2016

10 найсмачніших рецептів млинців

Масниця, або як кажуть за українським звичаєм Колодій, у розпалі. У цей сиропусний тиждень напереродні Великого посту православні християни відмовляються від м’ясної їжі і традиційно готують налисники – тонкі млинці, у які загортають різноманітні начинки. У кожної господині існує в запасі безліч млинцевих рецептів млинців – як солодких, так і несолодких. Пропонуємо вам добірку, яка дозволить вам гідно провести Колодій із новим та оригінальним рецептом щодня. Таких млинців ви ще не куштували!


1. Томатні млинці

Інгредієнти

  • 3 курячі яйця

  • молоко

  • олія

  • 3 столові ложки борошна

  • 1,5 чайної ложки томатної пасти

  • цукор, сіль

  • Начинка:
  • 1/2 капустини

  • 1/2 цибулини

  • 4 штучки чорносливу

  • сіль

Приготування

  • Просіяне борошно змішати з яйцем і молоком, додати томатну пасту, олію, дрібку цукру і солі, ретельно збити до консистенції рідкої сметани.
  • Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змазуючи її час від часу олією. Капусту і цибулю подрібнити та протушкувати на сковорідці.
  • Зняти з вогню, додати порізаний кубиками чорнослив, посолити і перемішати. На готові млинці викласти начинку і загорнути рулетиками або конвертиками.
томатні млинці

Доповнення до млинцевої теми: 14 улюблених начинок для налисників 

2. Бурякові млинці

Інгредієнти

  • 200 грамів червоного буряка

  • по 50 мілілітрів олії і ряжанки

  • 2 склянки борошна

  • 1,5 склянки молока

  • 1 куряче яйце

  • 2 столові ложки цукру

  • 1 чайна ложка солі

  • Начинка:
  • 450 грамів курячого філе,

  • пів склянки гречаної крупи

  • цибулина

  • пучок зелені

  • 3 столові ложки вершків

  • 1 столова ложка лимонного соку

Приготування

  • Буряк помити і відварити до готовності, почистити, порізати шматочками і додати в молоко. За допомогою блендера змолоти буряк з молоком до однорідної консистенції, додати просіяне борошно, яйце, ряжанку, цукор і сіль, ретельно перемішати та залишити, щоб постояло приблизно 20 хвилин.
  • Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змащеній олією.
  • Куряче філе і гречку відварити. М’ясо дрібно порізати і перемішати з гречкою.
  • Цибулю почистити, порізати і підсмажити на олії до золотистого кольору, додати в гречку і перемішати.
  • Лимонний сік, подрібнену зелень, вершки та сіль додати до гречаної начинки і ретельно вимішати. Викласти начинку на млинці і загорнути.
бурякові млинці

Рецепт гречаних млинців на пиві з яблуками та родзинками 

3. Шоколадні млинці

Інгредієнти

  • по 250 грамів молока і борошна

  • 80 грамів води

  • 40 грамів цукру

  • 20 грамів какао

  • 2 курячі яйця

  • олія

  • Начинка:
  • 500 грамів кисломолочного сиру

  • півсклянки кокосової стружки

  • 15 грамів ванільного цукру

  • 4 столові ложки цукру

  • 100 грамів йогурту

Приготування

  • Курячі яйця збити з цукром і сіллю, додати столову ложку олії, молоко і воду, ретельно перемішати до однорідності.
  • Борошно просіяти разом з какао і додати в яєчну суміш, добре перемішати, щоб не було грудочок. Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змащеній олією.
  • Кисломолочний сир збити з йогуртом, цукром і ванільним цукром. Додати кокосову стружку і добре перемішати.
  • Викласти начинку на млинці та загорнути.
шоколадні млинці

Рецепт млинців на пиві з картоплею та сиром 

4. Кавові млинці 

Інгредієнти

  • 250 мілілітрів молока

  • 75 грамів борошна

  • 1 куряче яйце

  • по 2 столові ложки какао, цукру і олії

  • 1 чайна ложка розчинної кави

  • по 0,5 чайної ложки розпушувача для тіста і солі

  • Начинка:
  • 250 грамів кисломолочного сиру

  • 4 столові ложки цукрової пудри

  • 3 столові ложки сметани

  • 1 чайна ложка лимонної цедри

Приготування

  • Молоко довести до кипіння і розчинити в ньому каву, додати цукор і сіль, перемішати і залишити, щоб охололо. Додати яйце, олію, ретельно збити, додати просіяне борошно з какао, акуратно перемішати, щоб не було грудочок і залишити на 30 хвилин.
  • Випікати млинці на розігрітій сковорідці з додаванням олії.
  • Кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану і лимонну цедру збити за допомогою блендера або міксера до однорідності.
  • Загорнути начинку в млинці.
кавові млинці

Рецепт млинців у пляшці – так легко ви ще не готували! 

5. Млинці зі шпинату 

Інгредієнти

  • 300 мілілітрів молока

  • 200 грамів борошна

  • 100 грамів шпинату

  • 2 курячі яйця

  • 3 столові ложки олії

  • 1 столова ложка цукру

  • чайна ложка солі

  • Начинка:
  • 200 грамів вершкового плавленого сиру

  • 150 грамів слабосоленого лосося

Приготування

  • Молоко збити з яйцями, додати олію, цукор, сіль, просіяне борошно і шпинат, подрібнений за допомогою блендера.
  • Ретельно перемішати до однорідної маси і залишити на 10 хвилин, після чого випікати  тонкі млинці на змащеній олією, розігрітій сковорідці.
  • Млинці змастити сиром і покласти шматочки лосося, загорнути рулетиком і порізати на шматочки.
млинці зі шпинатом

Рецепт манно-вівсяних млинців 

6. Вівсяні млинці 

Інгредієнти

  • 250 грамів молока

  • 150 грамів вівсяного борошна

  • 4 яйця

  • 4 столові ложки вершкового масла

  • сіль

  • Начинка:
  • 250 грамів кисломолочного сиру

  • 300 грамів маку

  • 4 столові ложки сметани

  • вишня сушена

  • цукор

Приготування

  • Молоко перемішати з яйцями, просіяним борошном, м’яким вершковим маслом і сіллю. Залишити на 10 хвилин, а потім знову добре перемішати.
  • Випікати на розігрітій сковорідці з олією.
  • Кисломолочний сир перемішати з сметаною, цукром, маком і вишнею.
  • Викласти начинку на млинець і загорнути.
млинці вівсяні

Рецепт млинців із банановою начинкою 

7. Млинці на згущеному молоці 

Інгредієнти

  • 560 мілілітрів води

  • 300 грамів згущеного молока

  • 1,5 склянки борошна

  • 2 курячі яйця

  • 2 столові ложки олії

  • 0,5 чайної ложки солі

  • Начинка:
  • 3 яблука

  • 3 столові ложки цукру

  • 1 чайна ложка кориці

  • 2 столові ложки вершкового масла

Приготування

  • Курячі яйця збити з водою, додати згущене молоко, олію, сіль, просіяне борошно і все добре перемішати, щоб не було грудочок, та залишити на 20 хвилин.
  • Випікати на розпеченій сковорідці з додаванням олії.
  • Цукор з вершковим маслом розтопити в каструлі, додати почищені, подрібнені яблука і корицю, трішки протушкувати.
  • Начинку викласти на млинець і загорнути як вам до вподоби.
млнці зі згущеним молоком

Рецепт арабських млинців із сиром та горіхами 

8. Мандаринові млинці

Інгредієнти

  • 200 грамів борошна

  • 400 мілілітрів молока

  • 3 курячі яйця

  • 1 мандарин

  • 3 столові ложки олії

  • 1 столова ложка цукру

  • сіль

  • Начинка:
  • 70 грамів вершкового масла

  • 3 банани

  • 1 лимон

  • 2 столові ложки цукру

Приготування

  • Молоко збити з яйцями, цукром, сіллю, олією, просіяним борошном до однорідної консистенції.
  • Мандарин ошпарити кип’ятком, натерти цедру і вичавити сік, додати в тісто, добре перемішати.
  • Насмажити млинців на розігрітій сковорідці змазаній олією.
  • Вершкове масло збити з цукром, додати розім’яті банани з лимонним соком і викласти начинку на млинці, загорнути.
мандаринові млинці

Рецепт мереживних млинців 

9. Млинці на сироватці з печерицями

Інгредієнти

  • 500 мілілітрів сироватки

  • 1,5 склянки борошна

  • 3 столові ложки олії

  • 2 столові ложки цукру

  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста

  • сіль

  • Начинка:
  • 300 грамів печериць

  • 3 цибулини

  • 2 курячі яйця

  • 1 морквина

  • мелений чорний перець, сіль

Приготування

  • Сироватку  перемішати з просіяним борошном, додати розпушувач для тіста, олію, цукор, сіль. Випікати на розпеченій сковорідці з олією.
  • Курячі яйця відварити, охолодити і подрібнити. Моркву і цибулю почистити, подрібнити і підсмажити на олії. Печериці почистити і підсмажити.
  • Всі інгредієнти перемішати, поперчити, посолити і вимішати. Викласти начинку на млинець і загорнути.
млинці з грибами

Рецепт млинцевого торта з печерицями 

10. Млинці на воді з м’ясною начинкою

Інгредієнти

  • 500 мілілітрів води

  • 2 склянки борошна

  • 2 курячі яйця

  • 2 столові ложки цукру

  • сіль

  • Начинка:
  • 400 грамів м’яса

  • цибулина

  • 3 столові ложки олії

  • пучок зелені

  • мелений чорний перець, сіль

Приготування

  • Курячі яйця збити з водою, додати цукор, сіль, просіяне борошно і ретельно перемішати до однорідної консистенції. Випікати тонкі млинці на розігрітій сковорідці з додаванням олії.
  • М’ясо відварити до готовності в підсоленій воді, охолодити і дрібненько порізати або пропустити через м’ясорубку. Цибулю почистити, подрібнити і підсмажити до золотистого кольору, додати в сковорідку м’ясо, перемішати і смажити ще 10 хвилин.
  • Зняти з плити, додати сіль і подрібнену зелень.
  • На млинець викласти начинку і загорнути.
млинці з мясом

Рецепт тонких картопляних млинців 

Як загорнути млинці – 10 способів

А ви готові до Колодія? Збережіть рецепти млинців і діліться інформацією з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.