Запіканка з куркою і грибами
Запіканка – це своєрідна антикризова страва, яку легко готувати, а подати можна і замість основної страви, і на обідній святковий стіл. Пропонуємо вам рецепт ситної та смачної запіканки із простих продуктів – з курячим філе та печерицями.
Інгредієнти для запіканки
Спробуйте ще приготувати гречану запіканку з куркою та печерицями.
Як приготувати запіканку
- Печериці порізати шматочками і підсмажити, додати подрібнену цибулю та смажити поки вона не стане прозорою, все ретельно перемішувати.
- Картоплю почистити і порізати соломкою, додати в сковорідку до печериць і цибулі та смажити близько 10 хвилин до утворення золотистої шкірочки. Посолити і гарненько вимішати.
- Куряче філе промити, порізати кубиками і підсмажити на окремій сковорідці, додати сіль та перець, перемішати.
- В каструльку додати по 2 столові ложки борошна і сметани, молоко, вершки, все перемішати і довести до кипіння, прокип’ятити 3 хвилини постійно помішуючи.
- Підготувати форму для запікання та викласти печериці з цибулею, картоплею і обсмажене куряче філе.
- Залити приготованим соусом та посипати зверху потертим на крупній тертці твердим сиром.
- Помістити в розігріту духовку і запікати близько 40 хвилин при температурі 200º.
- Готову запіканку подавати в гарячому вигляді. З нею чудово смакуватимуть свіжі овочі або легкий овочевий салат.
Рекомендуємо також рецепт картопляної запіканки з сиром.
Приготуйте запіканку з курячим філе і печерицями та діляться коментарями в соціальних мережах.