Єгипетський пиріг із заварним кремом

Просто суперовий рецепт оригінальної випічки. Незвичне поєднання солоного тіста і солодкої начинки робить цей пиріг надзвичайно смачним. Тісто виходить листковим, надзвичайно ніжним, а з начинкою з заварного крему, яка є дещо рідшою, ніж класичний заварний крем, так і тане в роті. Неземна насолода


Інгредієнти для пирога з заварним кремом

1 скл. молока

½ ч. ложки сухих дріжджів

1 яйце

3-4 скл. борошна

200 г масла

третина чайної ложки солі

Для крему:

1 яйце

1 скл. цукру

3 ст. ложки крохмалю

2 скл. молока.

ванілін

 

Спробуйте також приготувати шоколадно-лимонний пиріг

Як приготувати єгипетський пиріг

Крем: яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до кипіння.

В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.

Розділити його на 2 частини.

Кожну з них тонко розкачати і змазати м’яким (не розтопленим) маслом.

Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».

Загорнути обидва «равлика» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.

Дістати тісто, розкатами окремо обидва шматки товщиною в 2-3 міліметри.

Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.

Верхній має бути трішки більшим, ніж нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.

Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим з молоком яйцем.

Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.

Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.

 

Рекомендуємо також рецепт “Божевільного” пирога.

 

Якщо вам сподобався рецепт єгипетського пирога з заварним кремом, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook93Print this pageEmail this to someone