Шоколадно-лимонний пиріг

Розсипчастий шоколадний корж з легкою гірчинкою та ніжна ароматна лимонна начинка ідеально поєднуються між собою. Випічка виходить не надто солодкою, тому чудово підходить для швидкого перекусу. Та особливо смакує з гарячою кавою.


Інгредієнти для пирога

1 яйце

50 г цукру

70 г вершкового масла

20 г какао

30 г мигдалю

100-150 г борошна

Для начинки:

4 яйця

1 жовток

150 г цукру

150 мл вершків 33-35 % жирності

2 лимона

трішки шоколаду.

 

Спробуйте також приготувати шоколадний брауні з сиром 

Як приготувати шоколадно-лимонний пиріг

Яйце збити з цукром, додати масло, перемішати.

Мигдаль збити в блендері, додати в суміш.

Додати какао, перемішати, додати борошно і замісити тісто.

В змащену олією форму для запікання викласти тісто, розрівняти, зробити бортики.

Накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин в холодильник.

Плівку зняти, а на тісто покласти папір для випікання.

Насипати фасолі чи гороху, для того, щоб тісто не піднялося і краще пропеклося.

Поставити в розігріту на 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Шкурку лимона потерти на тертці, з м’якоті вижати сік, всього потрібно 100 мл соку.

Яйця і жовток збити з цукром, додати вершки.

Додати цедру і сік лимона, змішати.

Вилити начинку на корж (папір з фасолею чи горохом викинути), поставити в духовку і випікати ще 45 хвилин.

Коли пиріг схолоне, посипати його тертим шоколадом.

 

Рекомендуємо ще рецепт французького лимонного кексу.

Якщо вам сподобався рецепт шоколадно-лимонного пирога, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone