Цибулеві кільця в пивному клярі
![](/wp-content/uploads/2019/11/tsibulevi-kiltsya.jpg)
Хто бодай раз куштував цибулеві кільця в пивному клярі, знає, що кращої закуски до пива годі й шукати. Приготувати ці ароматні кілечка в хрусткій оболонці під силу навіть новачку в кулінарії, зате смакуватиме всім. А ще рум’яними кільцями можна прикрасити будь-яку страву до святкового столу. До речі, перед приготуванням цієї страви пива рекомендується купувати у десять разів більше, ніж вказано в рецепті.
Ingredients
3-4 великі цибулини
2 яйця
½ скл. світлого охолодженого пива
½ скл. борошна
соняшникова олія для смаження
сіль, перець, спеції за смаком
Полюбляєте страви з підсмаженою хрусткою скоринкою? Спробуйте приготувати рибу в італійському клярі.
Directions
- Цибулю нарізати кільцями. Якщо цибуля надто «сердита», вимочити нарізані кільця в молоці 10 хвилин.
- Відділити жовтки від білків. Збити жовтки з борошном, пивом і сіллю.
- Білки збити окремо і маленькими порціями ввести у жовткову масу.
- Додати улюблені спеції. Залишити кляр настоятися хвилин 15.
- Якщо цибулеві кільця вимочувалися в молоці, викласти їх на паперову серветку, щоб просушилися.
- На добре розігріту пательню щедро налити олії. По одному вмочувати кільця у кляр і викладати на пательню. Обсмажувати з обох боків до золотистого кольору. Викладати на паперову серветку, щоб увібрати зайву олію.
- Подавати з кисло-солодким майонезним або сметанним соусом, або як закуску до пива.
Рекомендуємо також рецепт французького цибулевого пирога.
Вам посмакував рецепт цибулевих кілець у пивному клярі? Любите прості та невибагливі закуски до пива, які можна приготувати в домашніх умовах? Будь ласка, напишіть про них у коментарях.