Татен із гарбуза

Татен – популярний французький перевернутий пиріг. Його можна готувати з яблуками, абрикосами, тощо. Оскільки гарбуз у нас зараз є сезонним, пропонуємо чудовий варіант його використання, який, без сумніву, припаде до смаку абсолютно всім, навіть маленьким привередам.


Інгредієнти для пирога

Для тіста:

200 г борошна

100 г вершкового масла

5 ст. ложок холодної води

дрібка солі

Для начинки:

60 г вершкового масла

200 г цукру

0,5 кг гарбуза.

 

Спробуйте також приготувати єгипетський пиріг із заварним кремом 

Як приготувати татен з гарбузом

Борошно і масло посікти ножем.

Додати воду, сіль, замісити тісто, поставити в холодильник на півгодини.

Приготувати карамель: розтопити вершкове масло і цукор до золотистого кольору, зняти з вогню, перелити у форму для випікання.

Гарбуз помити, почистити, порізати середніми шматочками.

Покласти гарбуз на готову карамель.

Розкачати тісто і викласти зверху на гарбуз з карамеллю.

Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин, до зарум’янення тіста.

Готовий пиріг гарячим одразу перевернути на посудину.

 

Рекомендуємо також рецепт гарбузового кексу на кефірі. 

 

Якщо вам сподобався рецепт татена з гарбузом, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest3Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone