Гарбузовий кекс на кефірі

Рецепт кекса на кефірі з манкою, без борошна і яєць. Ароматний, ніжний, вологий, просякнутий апельсиновим сиропом, він просто танутиме в роті. Такий кекс – серйозний конкурент навіть найвишуканішому торту! А готується дуже легко і швидко. Щоправда, так само швидко зникає з тарілки.

Інгредієнти для гарбузового кекса з манкою

Приготуйте також гарбузовий пиріг із сиром. 

Як приготувати гарбузовий кекс на кефірі

  • Гарбуз потерти на дрібній тертці (як на деруни) або змолоти в блендері в пюре.
  • До гарбузового пюре додати цукор, манку, розпушувач, кефір, олію і апельсинову цедру. Добре вимішати до однорідного стану. Тісто має бути консистенції як на оладки. Можна додати родзинки, горішки або цукати.
  • Духовку розігріти до 180 градусів.
  • Форму для кекса змастити маслом або маргарином , притрусити борошном.
  • Викласти у форму тісто і поставити в розігріту духовку на 45-50 хвилин.
  • Поки кекс печеться, приготувати сироп: змішати в каструльці воду, цукор і апельсиновий сік, помішуючи довести до кипіння і поварити 3 хвилини, охолодити.
  • Готовність кекса перевірити дерев’яною шпажкою.
  • Дістати кекс з духовки, ще гарячий  щедро полити сиропом.
  • Дочекатися, поки рівномірно просякне сиропом і схолоне, а тоді порізати на шматочки.

Радимо ще переглянути рецепт манного кекса з курагою.

Якщо вам сподобався рецепт гарбузового кекса на кефірі без яєць, поділіться ним з друзями в соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора