Як приготувати м’ясну збірну солянку | Рецепт з «М’ясним даром»

Як приготувати м’ясну збірну солянку? Пропонуємо вам 2 рецепти перших страв: класичний по-домашньому та королівський. Готуватимемо ми з копченостями: ковбасою, мисливськими ковбасками, шинкою, грудинкою, а також, з м’ясом свинини, маслинами, лимоном та сметаною. 

Солянка може бути різною, за рахунок продуктів, які в неї входять, адже їх можна варіювати за власним бажанням. Традиційна солянка містить багато різних видів м’яса, саме тому її і називають збірною. Багато хто вважає що це дорога страва, проте це зовсім не так, адже потрібно кілька грамів кожного м’ясного продукту, і смачна, насичена вечеря на всю сім’ю готова, до того ж не така вже й затратна. 

Як приготувати м’ясну збірну солянку?

М’ясна збірна солянка, готується досить швидко, якщо заздалегідь приготувати бульйон та інші продукти. При подачі до столу прикрасити подрібненою зеленню, сметаною, шматочком лимона. А ще, можна додати трішки каперсів. Тільки не перегніть зі спеціями, так як копченості і без них зроблять ваш суп напрочуд ароматним та смачним.

Щоб побачити наочний приклад приготування м’ясного супу, пропонуємо переглянути відео-рецепт, завдяки якому, ви швидко приготуєте цю смачну страву на кожен день та навіть на святковий стіл. А ще, дізнаєтесь всі тонкощі приготування збірної солянки. з різними видами м’яса від торгової марки «М’ясний дар». До речі, саме торгова марка «М’ясний Дар», отримала відзнаку «Вибір споживача 2019».

М’ясна страва виходить дуже ситною, тим самим і калорійною, проте дуже смачною. Солянка обов’язково повинна настоятися 20 хвилин після приготування, щоб стати більш наваристою. Ви можете використати ті ж самі м’ясні вироби, а можете додати за смаком, наприклад, молочні сосиски, копчений бекон чи куряче м’ясо. Не завадять в першій страві і гриби, особливо, якщо зайдуться лісові, але печериці теж чудово смакуватимуть.

Рецепт збірної солянки з копченостями

Рецепт збірної солянки з копченостями

Зверніть увагу, що в рецепті сіль не додавалась, адже завдяки розсолу з огірків, страва виходить помірно солона. В якості спецій, підійдуть лавровий лист, гранульований часник та прованські трави. Маслини повинні бути без кісточок. Огірки додавайте квашені, не мариновані, які мають бути щільними.

Ingredients

  • Грудинка на кістці

  • Копчено-варена- грудинка

  • Копчено-варена- шинка

  • Напівкопчена ковбаса

  • Напівкопчені ковбаски

  • Цибуля

  • Морква

  • Томатна паста

  • Квашені огірки

  • Маслини

  • Сметана

  • 1 скл розсолу з огірків (неповна)

  • 1 скл. води

  • Олія

  • Зелень

Спробуйте суп з грибами та плавленим сиром.

Як приготувати м'ясну збірну солянку:

  • У каструлю наливаємо воду для бульйону і кидаємо шматок грудинки, цілу цибулину та морквину. Доводимо до кипіння, знімаючи піну, що утворюється. На цьому етапі можна додати улюблені сппеції.
  • Тепер, дрібно нарізаємо квашені огірки, цибулю і натираємо моркву.
  • Швидко обсмажуємо цибулю на розігрітій з олією сковорідці, кидаємо моркву, після неї, одразу кидаємо подрібнені огірки. Вслід йде томатна паста, цукор, все це заливаємо розсолом з водою і готуємо на малому вогні до повного приготування.
  • З бульйону витягуємо м’ясо і закидаємо протушковані овочі.
  • Нарізаємо на невеликі шматочки копченості та відварене м’ясо.
  • До бульйону відправляємо порізні маслини та подрібнене м’ясо та ковбасу і залишаємо кипіти декілька хвилин.
  • Прикрашаємо першу страву сметаною, шматочком лимона, маслинами та зеленню.

Рецепт солянки з ковбасою та язиком

Інгредієнти для страви

Пропонуємо також приготувати рибну солянку .

Як приготувати королівську солянку

  • Все м’ясо і язик відварити до готовності, охолодити, нарізати кубиками.
  • Моркву натерти на грубій тертці, цибулю порізати.
  • Моркву і цибулю пасерувати на олії в каструлі.
  • Додати томатну пасту і тушкувати 15 хвилин на слабкому вогні.
  • Додати м’ясо, ковбасу, язик, маслини, порізані огірки і картоплю.
  • Залити все гарячою водою, посолити, поперчити і варити ще 20 хвилин.

Головне не пересоліть суп, адже в ньому і так багато копченостей, і після настоювання, він може стати занадто солоним. Також чудово підійдуть квашені огірки, вони нададуть страві кислинки. головне обирайте тверді та щільні огірочки. Дя гарної подачі,після приготування можна розлити солянку у глиняні горщики, та поставити в духовку на кілька хвилин.

Але пам’ятайте, що оливки, маслини, каперси або ж зелень додаються лише після будь-якої термічної обробки. Оливки повинні бути без кісточок. Якщо хтось не вживає магазинну ковбасу, можете приготувати з домашньої, вийде ще сманіше. Для гостроти смаку, можете додати пів стручка гострого перцю, головне очистіть його від насіння, і не забудьте витягти його після приготування.

Пропонуємо також приготувати справжній гуцульський борщ. 

Якщо вам сподобався рецепт солянки «Королівська», будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора